Life Fehér Patrik 2024. 06. 29.

Látványos újítás teheti világszerte népszerűvé ezt a sportot

Nem mondható világszerte népszerűnek a baseball, azonban egy csapat megmutatta, hogy sokkal látványosabb is lehet ez a sportág, mint eddig hittük.

Valahol kicsit hihetetlen, hogy a világ legnagyobb összegű sportszerződéseit írják alá a baseballjátékosok, azonban viszonylag kevesen vannak azok, akik követik ezt a sportágat, esetleg rajonganak is érte. Biztosan más lenne a helyzet, ha az Egyesült Államokban élnénk, de Európától viszonylag távol áll ez a játék – ám lehet, hogy ez most fog megváltozni.

Egy amerikai baseballcsapat ugyanis kitalálta a kozmikus baseballt, melyet éjszaka játszanak, a pályát pedig nem hagyományos fényforrások világítják meg, hanem UV-lámpák. A fény az UV-reaktív mezeken, ütőkön és labdákon törik meg, így válik egészen futurisztikussá a látvány. Ha nem hiszed, győződj meg róla galériánkban!

16 fotó megtekintése

A Tri-City Chili Peppers csapata által megálmodott játék igényel némi megszokást a sportolók részéről, de alapvetően gond nélkül tudnak ugyanúgy baseballozni, mint fényes nappal. “Sokkal világosabb van, mint a legtöbben azt gondolnák” – mondta Chris Martin csapattulajdonos az MLB.comnak.

Látványos újítás teheti világszerte népszerűvé ezt a sportot

Az alapötlet egyébként még egy éve született meg a csapatnál azok után, hogy a nézők egy csomó világítós rudat bedobtak a pályára egy meccsen. Megvalósítani azonban elég nehéz volt a kozmikus baseballt a technológia miatt. Végül találtak egy elektronikai céget, akik kifejlesztették a megfelelő fényforrásokat, és a tesztek után telepítették is a 18500 W-os rendszert.

Látványos újítás teheti világszerte népszerűvé ezt a sportot

Kihívást jelentett az UV-reaktív felszerelés beszerzése is, de olyan partnerekre leltek, akik azt is felajánlották, hogy akár a nézőknek is kölcsönadnak a meccsekre ilyen szetteket, ha ki akarnak tűnni a közönségből. Mindez a becslések szerint kb. százezer dollárba (37 millió forintba) került, de megérte, mert a debütáló meccset követően a következő mérkőzésekre minden jegy elkelt. Hogy hosszú távon is sikeres lesz-e a dolog, az majd idővel kiderül, mindenesetre tényleg látványosabb lett ezzel a sportág.

Forrás: Oddity Central
Kép(ek) forrása: Ryan M. Kelly/Getty Images