Life Fehér Patrik 2023. 12. 11.

Messi és Ronaldo sem keres annyit, mint ez a sportoló

Felfoghatatlan mennyiségű pénzről szóló sportszerződést írtak alá, a sztárjátékos ezzel rekorder lett.

A többségnek semmit nem mond Otani Sohei neve, pedig jelenleg akkora szupersztár ő a baseballban, mint Max Verstappen a Forma-1-ben, vagy Jude Bellingham és Szoboszlai Dominik a fociban. Ha eddig nem, mostantól azért jobban figyelünk a nevére,

ugyanis a 29 éves játékos minden idők legnagyobb összegű sportszerződését írta alá a napokban.

A tíz évre szóló megállapodás 700 millió dollárról szól (kb. 250 milliárd forint), ráadásul a dolog pikantériája az, hogy a dobóként és ütőként is kiváló, háromszoros MLB All Star-játékos, az Amerikai Liga kétszeres MVP-je korábbi klubja városi riválisához igazolt.

Kép: Jim McIsaac/Getty Images

Kép: Jim McIsaac/Getty Images

A Los Angeles Angelst a Los Angeles Dodgersre váltó japán ezzel “egy picivel” túlszárnyalta Lionel Messit, aki 2017-ben sajtóhírek szerint 674 millió dollárért hosszabbított a Barcelonánál négy évre. Az örök rivális, Cristiano Ronaldo tavaly több mint 500 millió dollárért írt alá a szaúdi al-Nasszr együtteshez két és fél évre, azaz kijelenthető, hogy éves szinten ők jobban járnak, de egy összegben, a szerződés összértékében Otani az új etalon.

Ha a baseball világát nézzük, az eddigi rekordot az Angelst erősítő Mike Trout tartotta, akinek 2019-ben életbe lépett 12 éves szerződése 426,5 millió dollárról szólt. Otani éves 70 milliós bére is a legnagyobb lesz, 43,333 millió volt a korábbi legtöbb, amit Max Scherzer és Justin Verlander keresett egy szezon alatt. A japán játékos az Angelsben ezt megelőzően 42,2 milliót kapott egy idényre, tehát eddig sem kellett fogához vernie a garast.

Kép: Ron Jenkins/Getty Images

Kép: Ron Jenkins/Getty Images

Amerikai források szerint Otani nem egyben kapja meg a 700 milliós álomfizetést, hanem évekre lebontva. Ez új csapatának is előny, hiszen a szabályok arról is rendelkeznek, mennyit költhetnek a klubok egy szezonon belül, így a kasszában további erős játékosokra is marad pénz.

Forrás: ESPN, MTI
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Jim McIsaac/Getty Images