Life Fehér Patrik 2024. 06. 30.

Őrült szokás terjed a férfiak körében a repülőkön

Egyre elterjedtebbé válik úgy repülni, hogy gyakorlatilag semmit nem csinál az utas az út során, csak ül és néz ki a fejéből.

Mai modern, felgyorsult, képernyőkkel teli világunkban egészen furcsának mondható repülési szokás vált felkapottá. Elsősorban a férfiaknál jellemző a rawdogging, mely gyakorlatilag azt jelenti, hogy az ember onnantól, hogy elfoglalja a helyét a repülőn, nem csinál semmit, csak néz ki a fejéből. Nem olvas, nem filmezik, nem eszik, nem iszik, nem alszik, hanem csupán néz, figyel – sokszor egyetlen pontra koncentrálva.

Az utazási formából trend lett, és a közösségi oldalakon már azon versengenek, hogy ki milyen hosszú járatot tud le ezzel a módszerrel. Már a hétórás utakon rawdog-üzemmódba lépők előtt is kalapot lehetne emelni, de van, aki 17 órás repülőutat is abszolvált már így. Abban az esetben, ha az ülésben beépített képernyő is található, megengedett, hogy az útvonaltérképet vagy a repülő fedélzeti kameráját nézze az ember.

Azok, akik szeretnek így repülni, általában arról számolnak be, hogy unják már újra és újra ugyanazokat a filmeket megnézni, ezzel a módszerrel azonban egyfajta meditatív állapotba kerülnek. “Csak az előtted lévő ülést látod, vagy az ablakot az egyik oldaladon. Egyedül a motor robaját hallod, ami fehér zaj” – fogalmazott a fenti videó szereplője a rawdoggingról a GQ magazinnak.

Biztosan vannak persze olyanok is, akik a téma felkapottsága miatt ülnek fel ezzel az elképzeléssel a következő repülőre, de mint minden virális trend, ez is megosztja a közönséget. Sokan el sem tudják képzelni, hogy egy többórás repülőúton semmit se csináljanak. Van, aki alváshiányát pótolja, míg más a munkája kapcsán szedi össze gondolatait.

Ami a magyarokat illeti, nálunk még biztosan nem a rawdogging a legnépszerűbb repülés közbeni “tevékenység”. Arról, hogy mit is szeretünk csinálni felszállástól leszállásig, itt olvashatsz:

Forrás: GQ, joe.co.uk
Kép(ek) forrása: Getty Images