Life Támogatott tartalom 2024. 07. 02.

Ne üldögélj otthon, amikor beüt a férfibaj!

Ha az ember úgy tervezi meg a napját, hogy közben a lehetséges vécézési pontokat is előre feltérképezi, akkor biztos, hogy prosztatagyulladással van dolga.

A prosztatagyulladásból két főbb változatot különböztetünk meg. Az egyik az akut, a másik a krónikus. Az akut esetében talán többnyire még emlékszünk, hogy mi okozhatta, utóbbinál pedig általában hetek és hónapok alatt sem tudjuk megoldani a kérdést. Mi most az utóbbi esetén próbálunk meg segíteni, mert úgy tűnik, hogy egyre több olvasónkat foglalkoztatja a téma. Gábor például úgy volt vele, hogy nem hagyja, hogy megkeserítse az életét ez a probléma. Tippjeit veletek is megosztjuk.

Körülbelül négy hónappal azután mentem el orvoshoz, hogy megjelentek az első tünetek. A doki már az első pillanatban közölte, hogy ez nem lesz egyszerű menet. Megcsináltuk a laborokat, de kiderült, hogy nem tudtak baktériumot kimutatni” – ismertette történetét Gábor. Ilyenkor hosszú távú harcra kell berendezkedni, mert bizonyos életkorban, általában 50 év felett jóindulatú prosztatamegnagyobbodás is okozhatja a panaszokat.

Fotó: wfeco77/Pixabay.com

Fotó: wfeco77/Pixabay.com

Egyre gyakoribb azonban az ülőmunka, valamint a stressz miatt jelentkező prosztatagyulladás. Ez annyira kiszámíthatatlan, hogy sokszor a páciensek arról számolnak be, hogy vannak napok, amikor úgy érzik, mintha elmúlt volna, de van olyan időszak is, amikor visszajönnek a szokásos tünetek. Gábor is pont ilyen problémával találta szembe magát.

Feltérképezni a várost

Amióta ezzel küzdök, nem hagyom, hogy negatívan befolyásolja az életem. Kedvenc hobbim az elhagyott városi zöldterületek feltérképezése, fotózása. Mindig belebotlok valami érdekes dologba. Egyik kedvencem a Népliget. Olyan, mintha egy külön sziget lenne a kétmilliós fővárosban” – írta nekünk Gábor. Amikor elmegy arra sétálni, akkor mindig számításba veszi az elérhető nyilvános vécéket. Ha a túráját a Kőbányai út felől kezdi, akkor a Népliget sarkán található gyorsétterembe tér be. Amennyiben az ellenkező oldalról indul, akkor a Volán buszpályaudvar nyilvános vécéjében kezd.

Másik kedvence a Margitsziget, amely jellegéből adódóan könnyen bejárható, de legalább két-három órát kell rá szánni. Ennyi idő alatt szinte muszáj megállni kisvécére. A prosztatagyulladás velejárója ugyanis, hogy ilyenkor nem tud teljesen kiürülni a húgyhólyag. Ennek következtében hirtelen léphet fel a vizelési inger. Szerencsére a Margitszigeten számos nyilvános vécé van, amelyeknél pár száz forintból meg lehet úszni a dolgot. Gábor a Normafán is szeret túrázni, de ott sajnos nehezebb dolga van saját elmondása szerint.

Fotó: Pixabay.com

Fotó: Pixabay.com

Kellemes túra a Normafán

Amikor kevésbé intenzívek a tünetek, akkor a Normafát is bevállalja. „Persze nem a leghosszabb túraútvonalakat. Van egy egészen jó, amit 1,5 és 2 óra alatt meg lehet járni” – írta olvasónk. Ennél a Libegő felső állomásánál indul, mert ott van nyilvános vécé, és egészen a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontig halad. Ez nagyjából 300 méteres szintkülönbséget jelent. Gábor szerint ezen végig zöld háromszögek vannak, amelyek segítik az eligazodást. Könnyebbséget jelent még, hogy gyakorlatilag folyamatosan lefelé kell sétálni. Először a János-hegyi Átjáró-barlangot nézhetjük meg egy kisebb kitérővel, továbbhaladva, egy rövid erdei séta után a Tündér-hegyi kőfejtőhöz lehet jutni, azután pedig a védett Tündér-szikla mellett sétálhatunk el. Végül a Zugligeti útra kiérve, a Libegő alsó állomását érintve visszasétálhatunk a Lóvasút egykori épületéhez.

Budapesten tehát több opció is létezik kisebb-nagyobb túrákra azoknak, akik szeretnék élvezi a természetes vagy a parkosított zöldfelületeket úgy, hogy közben a prosztatagyulladás tüneteit is el kell viselniük. Jó hír, hogy alapvetően a séta, mint mozgás jót tesz a tünetek enyhítésében, hiszen élénkíti a vérkeringést, és csökkenti a pangás kialakulását a medencében.

Vagyis nem szabad otthon ülni és siránkozni, hanem mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy leküzdjük a problémát.

HIRDETÉS

A Proxelan végbélkúp klinikai vizsgálatokkal igazolt hatású helyi készítmény a prosztatagyulladás tünetei ellen, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van. Az ápoló hialuronsav és gyógynövények kombinációja teljessé teszi a gyógyszeres kezelést, enyhítve a vizelési zavarokat és a fájdalmat. Vény nélkül könnyen elérhető a hazai patikákban, ezért a fellángoló fájdalmak esetén azonnal használható, akár hosszú távon is.

Ne üldögélj otthon, amikor beüt a férfi baj!

 

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

 

Forrás: Frist Class
Kép(ek) forrása: Pixabay.com