Life Fehér Patrik 2024. 07. 03.

Plafonon a sörárak az idei Balaton Soundon

Jó hírünk van, ha Zamárdiba tartasz fesztiválozni: megállt a sörárak növekedése, sőt, van tétel, ami olcsóbb lett a Balaton Sound italpultjaiban. Mutatjuk a részleteket!

Július 3-án elkezdődött a Balaton Sound 2024-es kiadása, a fesztivál délután 4 órakor megnyitotta kapuit. A First Class azonban már a hivatalos nyitás előtt bejuthatott Zamárdi ideiglenesen lezárt szabadstrandjára, így láttuk azt is, milyen árakra kell készíteni pénztárcánkat.

A fesztivál területére alkoholos italt nem lehet bevinni, így a szórakozás ezen válfaját választók egyetlen legális lehetősége az, ha bent megveszik az italokat.

Meglepő módon az árak nemigen változtak.

Néhány tétel olcsóbb lett, mint tavaly, néhány drágább, de a legjobban fogyó italok nevei mellett változatlan összegek szerepelnek. Az összkép alapján mégis azt mondanánk, olcsóbb lett az italozás a Balaton Soundon.

Plafonon a sörárak az idei Balaton Soundon

A pultokban egységes árakkal találkozunk, egy italkimérőnél sem fogunk kedvezményt találni. Ahogy tavaly, úgy idén is 1890 forintba kerül a sör, legalábbis csapolva – dobozos formában már 1990 forintot kérnek érte, azaz még épp nem lépi át a lélektani határnak tekinthető 2000 forintot. Habár a felirat megtévesztő, nem kell számolni a fémdoboz visszaváltási díjával.

A borok decijét idén is 790 forintért kínálják, a röviditalok árlistájának legolcsóbb elemei pedig ezúttal is 2250 forinttól kezdődnek (4 cl). A nagy klasszikusok közül a vodka-szóda 2950, a whisky-kóla és a gin-tonic 3290 forintba kerül, minden esetben 3 dl italról beszélünk.

Aki tisztán whiskyzne a fesztiválon, örülhet, mert olcsóbb lett az ital, mint 2023-ban volt. Igaz ez a 0,5 literes ásványvízre is, melyet 950 forintért kínálnak, de ivóvizet a fesztivál területének több pontján is vételezhetnek ingyen a bulizók. Drágultak a félliteres üdítők, palackjuk 1250 forintba kerül.

Plafonon a sörárak az idei Balaton Soundon

Nemcsak az italoknál, de az ételeknél is mindenki megtalálhatja a számítását a Balaton Sound területén. Ezen a téren a legolcsóbb megoldást már minden fesztiválon az éppen aktuálisan kitelepülő áruház grill- és főzősarka nyújtja. Zamárdiban ezt az Aldi jelenti, ahol már 1800 forintért is ehetünk némi kolbászt és sült krumplit. A fesztivál egyébként átvette a Szigeten tavaly debütáló budget food rendszert, melyben azt követelik az ételárusító helyektől, hogy adjanak egy főételnek megfelelő fogást megengedhető áron. Az csak később fog kiderülni, ezt ki hogyan valósítja meg, de az biztos, hogy az ilyen fogások nem kerülhetnek többe 3200 forintnál.

Plafonon a sörárak az idei Balaton Soundon

A fesztivál területére egyébként mindenki vihet be harapnivalót, természetesen saját fogyasztásra, nem kereskedelmi mennyiségben.