Life FIRSTCLASS 2024. 07. 10.

Sört neveztek el egy balatoni városról

Hamarosan elkészül az első, balatoni településről elnevezett sör, amelyet névadója városában, Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden lehet először megkóstolni.

A ZAM! terasz melletti fesztiválon a balatoni és dunántúli régió kisüzemi sörfőzdéi települnek ki. Pécs legkisebb és legnagyobb kézműves főzdéje mellett Győr, Kőszeg, Tapolca, Balatonföldvár és Balatonvilágos is elhozza a legjobb tételeit.

A balatonföldvári Helka kisüzemi sörfőzde életében először készít lagert, méghozzá Zamárdi rendelésére. A csapolt és dobozban is kínált kézműves sör a Balaton Beer Weekend-en debütál, ahol további 40-féle sörkülönlegességet kóstolhatnak a vendégek.

“Izgalmas betekinteni a dunántúli régió söreibe: itt kicsiben leképeződnek a sörvilág nagy trendjei. Minden egyre könnyebben iható, és hódít az alkoholmentes. Közben születnek olyan határfeszegető italok is, mint a Helka fekete Kölsche, ami egy nem létező sörtípus. A gyümölcsös sörök fejlődése sem állt meg, és már meggyes cream ale-t is kóstolhatunk a Steamcrafttól, miközben a hagyományos lagerek és pilsek is egyre több figyelmet kapnak a sörfőzőktől és a fogyasztóktól egyaránt”

– mesélt a trendekről és a fesztivál kínálatáról Bart Dániel, a Balaton Beer Weekend házigazdája, aki a 3 napos rendezvény alatt sörstandupot szervez, kóstolóval egybekötve.

Az italok mellett a Food Truck Show népszerű truckjai is elhozzák a sörhöz legjobban illő street foodokat. Lesz többféle sörkorcsolya, balkáni pljeskavica, smash burger, fish&chips, racklette, bbq és churros is.

Sört neveztek el egy balatoni városról

Pénteken a Fit Fat zenekar koncertezés közben bográcsételt készít a színpadon, szombaton függeszkedő ballonban csodálható meg a balatoni naplemente, vasárnap pedig a déli part legnagyobb kivetítőjén követhető az Eb-döntő.