Life Fehér Patrik 2024. 07. 21.

Hivatalos, ezek a foci-Eb legszebb góljai

Szakértők, valamint a rajongók is elmondták, szerintük melyik találatok emelkedtek ki a többi közül a 2024-es foci-Eb-n.

Egy hete ért véget a labdarúgó Európa-bajnokság, az idő alatt pedig mindenki levonhatta már a tanulságokat a spanyol győzelemmel véget érő kontinenstornáról. Megtették ezt a gólok kapcsán is: mind az UEFA technikai megfigyelői, mind a rajongók kiválasztották kedvenc találataikat.

Kezdjük a hozzáértők véleményével: ők olyan személyek, akik minden meccsen ott voltak Németországban, és edzői szemmel figyelték az eseményeket. A többek között Fabio Capello, David Moyes, Rafa Benítez és Ole Gunnar Solskjær nevével fémjelzett társaság választotta meg minden mérkőzésen a meccs emberét is, a 117 gólból pedig

a spanyol Lamine Yamal franciák elleni elődöntős találatát

látták a legjobbnak.

A dobogóra az angol Jude Bellingham szlovákok elleni ollózása, valamint a svájci Xherdan Shaqiri skótok elleni bombája került fel.

A közönség az UEFA oldalán szavazhatott, szombaton pedig az európai szövetség is eredményt hirdetett. Ezek alapján a török Mert Müldür Georgia elleni kapáslövése vitte a prímet – hozzá kell tenni, a szakértők is nagyra értékelte ezt a találatot, az ő listájukon hatodik lett ez a gól.

A rajongói dobogóra a már fentebb is látott Yamal-gól, valamint egy másik török, Arda Güler szintén Georgia ellen szerzett gólja került fel – utóbbi a szakértői lista ötödik helyén szerepel.

Forrás: UEFA
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Stefan Matzke - sampics/Getty Images