Life Erdős Norbert 2024. 07. 25.

Megkóstoltam a legolcsóbb gyrost a Campus fesztiválon

Nagyon megleptek az árak a 2024-es Campus fesztiválon, és ezt pozitív értelemben mondom. Tényleg létezik még olcsó fesztivál? Túlzásba ne essünk, de nem szálltak el Debrecenben.

Szerdán startolt a 16. Campus fesztivál Debrecenben, és naná, hogy kilátogattunk, hiszen a legtöbb hazai fesztiválon jelen vagyunk.

Az éjszaka folyamán a Tankcsapda, BSW, Beton.Hofi szentháromság szünetei között volt időm kicsit szétnézni, így hoztam néhány hasznos infót az árakról, ha netán azt tervezed, kilátogatsz a hét hátralevő részében a Nagyerdőre

Alkohol

A fesztivál úgymond hivatalos büféiben egységes árazás van, és ugyanazokat az italokat lehet kérni mindegyik helyen. A választék bőséges, bár vodkából csak Kalinka van, ami nagyjából a hazai vodkakínálat legalja, de az legalább nem horroráron: 990 forint egy feles, ami ugyebár 4 cl. De mutatom a teljes árlistát, ami egyébként fesztiválokhoz képest nem elrugaszkodott:

Megkóstoltam a legolcsóbb gyrost a Campus fesztiválon

Aztán voltak helyek, ahol “csomagajánlat” is akadt. Például az Unicum + korsó sör (5dl, nem pedig 4!) 2390-ért, úgy érzem, elég barátságos kombó. Ha megiszik az ember kettőt-hármat ebből a párosításból, rendben is van egész estére, tapasztalatból mondom.

Megkóstoltam a legolcsóbb gyrost a Campus fesztiválon

Plusz van egy hely a Campuson – a Kocsmasport Bázis -, ahol kedvezményesen mérik a sört: 790 egy korsóval.

Jó ha tudod – bár már évek óta így van minden fesztiválon-, hogy a pohár betétdíjas, 500 Ft, így érdemes megtartani, ugyanis csak egyszer kell kifizetni, majd távozásnál vissza lehet kérni az árát. Persze vannak szép számmal, akik valamiért elhagyják, eldobálják ezeket a repoharakat (náluk vélhetően már az alkohol és a vér aránya az erekben az előbbi javára billen), az okos fesztiválozók pedig szépen összegyűjtik őket, és meg is van egy kör belőle a pultnál. Szemfülesnek kell lenni!

“Nem iszom, vizezek”

Az üdítők, vizek és egyéb alkoholmentes italok ára azért ad egy pofont a kasszánál. Egy 0,5 literes Pepsi-termék 850 Ft, ahogy az ízesített ásványvíz és a jeges tea is, a mentes/bubis vizekért pedig 550-et kérnek.

Mondjuk itt is van egy jolly joker, ugyanis lehet kapni szódát, ami 100 ft, bár az egységet nem írták oda, szerintem 1 deciliterre vonatkozik, de ez még így is nagyon megéri. Gondolj bele, 3 deci szóda 300 Ft, hozzá egy vodka 990, kérsz bele egy citromkarikát, és készen is van a vodka-szóda 1290-ért. Szívesen!

Kaják

A választék óriási, gyakorlatilag a környék összes street food kajáldája kitelepült a fesztiválra. Vannak irreálisan drága burgerek, de meg lehet találni a budget ételeket. Csak halkan jegyezem meg, hogy a sajtos-tejfölös lángos 1690 Ft, ami olyan korrekt ár, hogy a legtöbb balatoni lángosozót a sarokba térdeletném morzsolt kukoricára.

Nézd végig galériát, ahol láthatod az árakat és a különböző ételeket!

Galéria

17 fotó megtekintése

Mielőtt elindultam haza, kitűztem célul, hogy megkeresem a legolcsóbb gyrost a fesztiválon, és 20 perc kutatómunka után betértem a Nádudvari bisztróba, ahol a pitás gyrost 2690-ért kínálták. Ennél olcsóbbat nem találtam, szóval már rendeltem is. 

Megkóstoltam a legolcsóbb gyrost a Campus fesztiválon

A pitát kicsit megforgathatták volna a rostlapon, hogy ne legyen ennyire lágy és hóka, de a “töltelékre” panasz nincs. Kellemesen csípős, pont elég mártás, finoman fűszerezett, rendesen megsütött hús és kellő mennyiségű zöldség. Mondjuk a sajt nagyon hidegen került rá, gondolom, a hűtőben tárolják, és úgy szórják rá, ez kicsit rontott az ízélményen, de még mindig sokkal jobb volt, mint számos utcai gyrosonál kapható termék.

Nem is kívánhat többet egy hajnali órában a fesztiválozó, hogy pótolja az energiát és elvégezze a kármentést lefekvés előtt.