Life Hirdetés 2024. 08. 13.

Mit tudsz a prosztatáról? (X)

A legtöbb férfi egészen addig nem foglalkozik a prosztatájával, amíg el nem kezd hibásan működni. Vajon tudod-e, melyek a prosztataproblémák tünetei?

A prosztata a férfi nemi szervek egyik mirigye. Az egészséges felnőtt férfiaknál körülbelül 20 gramm tömegű, gesztenye nagyságú, és a húgyhólyag alatt található. A húgycső kezdeti szakasza a prosztatán keresztül halad, ez a magyarázata annak, hogy a prosztata különböző megbetegedései számos vizeléssel kapcsolatos problémáért felelősek. Ha hibásan működik, megzavarhatja a nemi életet, és a testi együttlét közben érzett fájdalom impotenciához vezethet. Érdemes hát odafigyelni a prosztata egészségének megőrzésére.

Fiatal férfiakat kérdeztek meg arról, hogy tisztában vannak-e a prosztatával kapcsolatos egészségügyi kérdésekkel.

HIRDETÉS

 

A prosztata helyes működését támogatja a rendszeres szexuális élet, hiszen szükséges, hogy a váladéka időről időre távozhasson. A problémák megelőzésért  érdemes elkerülni a hideg felületeken történő hosszas ücsörgést, mert ez vérbőséget, fokozott keringést okozhat. Jobb elkerülni az extrém meleget, a hideget, valamint a csípős ételeket, de a túlzott alkoholfogyasztás sem tesz jót. Viszont érdemes sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani és rendszeres testmozgást beépíteni az életünkbe, különösen, ha valaki ülőmunkát végez. 

Ami a legfontosabb: érdemes rendszeresen szűrővizsgálatra menni, mert azt semmi sem pótolhatja!

HIRDETÉS

Proxelan végbélkúp helyi hatású, tökmagolajat tartalmazó orvostechnikai eszköz a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás okozta vizelési zavarok kezelésének kiegészítésére. A prosztata közelében hat, vagyis ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van.
A harmincdarabos kiszerelés vény nélkül elérhető a hazai patikákban. A kezelés ismételhető és akár tartósan is alkalmazható.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz
Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL  OLVASSA EL A  HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!