Life Fehér Patrik 2024. 08. 19.

Fillérekért kaphatsz hónapokra elegendő ételt

Nem kell attól tartani, hogy a teljes értékű fogásokat ígérő gigacsomag megromlik: szavatossági ideje 25 év, így be is lehet tárazni belőle.

Aki járt már amerikai boltokban, az elcsodálkozhatott azon, milyen nagy kiszerelésekben lehet kapni az élelmiszereket. Az azonban talán még az amerikai szemnek is furcsa lehet, amivel a ReadyWise várja őket pl. a Costco nevű áruházlánc polcain. A cég az ún. vészhelyzeti kajákra szakosodott, azaz könnyű elkészíteni, hosszan eltartható, és még tápanyagok tekintetében is viszonylag jó.

Kínálatuk legmasszívabb darabja az Emergency Food Supply Bucket, melyben összesen 150 adag élelmiszer található. Többféle tésztaételt, müzlit, rizses köretet, leveseket, desszerteket és még italokat is tartalmaz a csomag, ám ez viszonylag kis helyen is elfér. Mindez annak köszönhető, hogy a tartalmát fagyasztva szárították és dehidratálták.

Ez az egyébként, ami a szavatossági időt is megnövelte:

hivatalosan 25 évig is eltartható csomag,

ezzel pedig a prepperek, vagyis a világvégére konstansan készülők favoritja lehet a termék.

A legmegdöbbentőbb talán csupán az, hogy mindezért összesen 80 dollárt (29 ezer forintot) kérnek, ami ahhoz képest nem is sok, hogy több hónapra is elég lehet egy ilyen csomag tartalma.

Forrás: Readywise