Life Fehér Patrik 2024. 08. 23.

Sosem volt még ilyen egyszerű a sörkészítés

Macerás dolog a sörfőzés, legalábbis eddig az volt. Egy díjnyertes eszköz azonban jelentősen leegyszerűsíti a folyamatot, ráadásul sörcsapként is használható.

Valószínűleg sokan vannak olvasóink között olyanok, akik eljátszottak már az otthoni sörfőzés gondolatával. Alapvetően nincs szó bonyolult folyamatról, komoly kiteket is lehet kapni, melyek segítségével tényleg egyszerűen lehet saját sörünk, ám gyakran így is akadályokba ütközhet az ember: kifogyhat a helyből, vagy nem tud hideg környezetet biztosítani a részfolyamatoknak.

Ezekre ad választ egy Pinter nevű eszköz, mely gyakorlatilag egyetlen, kis helyre koncentrálja a sörkészítés minden folyamatát. A hordó alakú eszköz segítségével 10 pint (4,7 liter) sör készíthető néhány nap alatt, kis helyen, más edények felhasználása nélkül.

Sosem volt még ilyen egyszerű a sörkészítés

Minden folyamat a hordóban zajlik: először bele kell tölteni a vizet, valamint a sör többi összetevőjét, melyeket csomagban megkaphatunk a Pinter gyártójától is. Ezt követően a hordó mehet a hűtőbe 7-10 napra, majd a végén elég beleszúrni egy csapot, hogy fogyaszthassuk az eredményt. A szett része egy applikáció is, mely segít minden lépésben, de az egész egyik legnagyobb pozitívuma a kompaktságon felül az, hogy fenntarthatóbbá teszi a sörivást. Az érés folyamán termelődő szén-dioxidot ugyanis nem engedi távozni a rendszer, hanem visszaforgatja azt, és így teszi szénsavassá az italt, nem egy külső CO2-tartály segítségével.

Sosem volt még ilyen egyszerű a sörkészítés

A neves Red Dot dizájndíjat elnyerő Pinter 30 napig is képes mindenféle tartósítás nélkül megőrizni a sör frissességét a hűtőben. Ára 99 font (46 ezer forint), emellett árulnak hozzá söralapokat is 20 font (9300 forint) körüli áron.

Forrás: Pinter
Kép(ek) forrása: Pinter/Red Dot