Life Fehér Patrik 2024. 08. 26.

Kevés jobb hely van Budapestnél ezen a téren

Egy világhírű utazási magazin Budapestet is beválogatta azon városok listájára, ahol kiemelkedően jó az éjszakai élet.

Budapest bulinegyedéről lassacskán elmondhatjuk, hogy történelme van, hiszen már hosszú évek óta közkedvelt célpont a külföldi turisták körében. Státuszát még a koronavírus-járvánnyal érkező nagy leállást követően is meg tudta őrizni, ami kiemelendő, hiszen sok külföldi nagyvárosnak ez nem sikerült.

Ennek is köszönheti, hogy felkerült a világhírű utazási magazin, a TimeOut legjobb éjszakai életű városainak sorába a magyar főváros. A felmerésben, mely alapján meghatározták a városokat, több ezer tapasztalt utazó vett részt. Nekik kedvenc helyeik és tapasztalataik mellett értékelniük kellett az éjszakai élet minőségét, illetve azt is, milyen árak vannak.

Ezek alapján Budapestet a 9. helyre rangsorolták. Cikkükben több népszerű szórakozóhelyet is megneveznek, melyek közül alig győznek válogatni a helyiek, illetve a városba látogatók, a minőségértékelésben pedig 80 százalékosra értékelték a várost a megkérdezettek, ami Európa egyik legjobb értéke.

A budapesti Szimpla Kert (Kép: Getty Images)

A budapesti Szimpla Kert (Kép: Getty Images)

Kiemelték még, hogy a híres romkocsmák mellett elkezdtek megjelenni az új hullámos helyek is, melyek főleg azzal tűnnek ki a mezőnyből, hogy pazar kilátás nyílik róluk/belőlük a városra.

A listán egyébként a brazíliai Rio de Janeiro végzett az élen a fülöp-szigeteki Manila és a német főváros, Berlin előtt.

Forrás: TimeOut
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Robert Michael/picture alliance via Getty Images