Life Fehér Patrik 2024. 08. 29.

Sok magyar milliókat keresett az olimpia miatt

A párizsi olimpia alatt is előszeretettel fogadtak a magyarok sporteseményekre. Voltak, akik egészen szép összegeket húztak be jó tippjeikkel.

Nemrég a First Classon olvashattatok arról, hogy az egyes sportolók mekkora összegekkel is gazdagodtak a párizsi olimpián elért eredményeiknek köszönhetően. Az ötkarikás játékok azonban nem csak a sportolókat tették gazdagabbá, hanem azokat a magyar nézőket, szurkolókat is, akik megtippelték az egyes események kimenetelét.

A hvg.hu megkereste a Szerencsejáték Zrt.-t, valamint a Vegas.hu online kaszinó és sportfogadási oldal üzemeltetőjét azzal kapcsolatban, miket tapasztaltak, hogyan fogadtak náluk, és mekkora nyereményekkel gazdagodtak játékosaik. Mindkét cég elárulta, hogy felpörgött náluk a fogadások száma, valamint a játékra fordított összeg is, bár a Vegas.hu szerint a foci-Eb népszerűsége kétszer akkora volt, mint az olimpiáé.

Ami a rekordnyereményeket illeti, a Szerencsejáték Zrt.-nél volt olyan Tippmixpro-játékos, aki a Magyarország – Hollandia női kézilabda-mérkőzésre fogadott élőben arra, hogy a magyarok pontosan 4 góllal kapnak ki. 100 ezer forintos téttel fogadott így hazánk ellen, mégpedig jól, így 10-es odds mellett 1 millió forintot nyert. Olyan fogadó is akadt náluk, aki a csoportkört követően 100 ezer forintos tétet tett arra, hogy a svéd Nathalie Hagman lesz a torna gólkirálya. Mivel ez így is lett, 575 ezer forintot csinált az alaptétből.

A tekvandós Márton Viviana sikerét százszoros szorzóval adták, így ez a magyar arany kifejezetten sokat ért, több ezerforintos fogadásból is százezres nyeremény született, de 20 ezerből is csináltak így kétmilliót. A Vegas.hu-nál ez a diadal hozta az olimpiai fogadások között a legnagyobb nyereményt: az egyik játékos 7070 forintot tett meg a magyar lány győzelmére 100-as oddsért, így ő 707 ezer forintot nyert.

Márton Viviana (Kép: Tnani Badreddine/DeFodi Images via Getty Images)

Márton Viviana (Kép: Tnani Badreddine/DeFodi Images via Getty Images)

A Szerencsejátéknál a legnagyobb fogadói sikert az olimpián egy 5/7-es kombinációs tippsor hozta, mellyel összesen több mint 15,5 milliót nyert egy hévízgyörki tippmixelő. Ő hússzor is játékba küldte olimpiai eseményekre építő szelvényét, egyenként 420 forintos téttel – és végül hússzor 776 833 forintos nyereményt ünnepelhetett. A végösszeg egyébként kb. annyi, amennyit az olimpiai ötödik helyezettjeink kaptak a magyar államtól.

Forrás: hvg.hu
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Marcel ter Bals/DeFodi Images/DeFodi via Getty Images