Life Fehér Patrik 2024. 09. 02.

Megnyitja első sportarénáját a Ferrari

Kibővítette eddig sem szerény vidámparkját a Ferrari Abu-Dzabiban. A létesítmény olyan hellyel gyarapodott, ahol mindenki átélheti, milyen is pilótának lenni.

Nem csupán a márka rajongóinak, mindenkinek nagy élményt nyújthat az Abu-Dzabiban található Ferrari World. Gyakorlatilag egy Ferrari témájú vidámpark ez, benne a világ leggyorsabb hullámvasútjával, a Formula Rossával, melynek csúcssebessége 240 km/óra.

Kép: BSIP/Universal Images Group via Getty Images

Kép: BSIP/Universal Images Group via Getty Images

A helyre nem csak emiatt érdemes mostantól ellátogatni. Akik bele akarnak kóstolni a versenyzés világába, és ezt magas szinten kezdenék, azok szeptembertől benézhetnek a Ferrari első e-sport-arénájába is. Itt három F1-es és húsz Gran Turismo-játékot futtató szimulátor várja a vendégeket, de két szett kiemelkedik közülük: ezekbe az igazán elszánt versenyzőjelölteket ültetik.

Kép: Ferrari World Abu Dhabi

Kép: Ferrari World Abu Dhabi

Az aréna díszbemutatóján dekorációként két Forma-1-es versenygépet is kiállítottak. Arról nincs infó, hogy ezek maradnak-e a későbbiekben, az viszont biztos, hogy aki még idén látogat el a helyszínre, az ingyen kipróbálhatja a GT-szimulátorokat. Az F1-es virtuális száguldás feláras, egy menet 60 dirhamba (5800 forintba) kerül.

Forrás: Ferrari World Abu Dhabi