Style Fehér Patrik 2024. 06. 26.

Már a Forma-1-es csapat is focimezt öltött

Focilázban ég Európa, de annyira, hogy még más sportágak képviselői is úgy döntöttek, jobban ráhangolódnak az Eb körüli felhajtásra. Így tett a Ferrari is a Forma-1-ben.

Javában zajlik a labdarúgó Európa-bajnokság, mely jelenleg elhomályosítja gyakorlatilag az összes egyéb sporteseményt Európán belül. A hétvégén pont az egy hónapos fociőrület felénél fogunk tartani, a Ferrari Forma-1-es csapata pedig úgy döntött, kérnek kicsit az extra figyelemből, és ideje kombinálni a motorsportot a futballal.

Hivatalos ruházati partnerükkel, a Pumával összefogva el is készítettek egy új csapatpólót, mely gyakorlatilag a futballmezek dizájnját idézi. Az Osztrák Nagydíj előtt bemutatott újdonság gyakorlatilag az istálló színeinek újrakeverésével játszik: az alap természetesen vörös, a sárga jegyek azonban vékony csíkokként tértek vissza, ezzel idézve meg a retro focimezek hangulatát és világát.

A szponzorok egyébként ugyanúgy jelen vannak a pólók elején és vállán, míg a hátoldalra focis stílusban írták fel a két pilóta, Carlos Sainz és Charles Leclerc vezetéknevét, valamint rajtszámukat, mint mezszámot. Egy-egy ilyen csapatpóló 90 euróba (35 ezer forintba) kerül.

Focis meze egyébként az Alpine-nak is van a Forma-1-ben, igaz, náluk a csapatruházat jó ideje úgy néz már ki, hogy a pilótákhoz tartozó póló hátuljára mindig felkerül a versenyző neve vagy logója, valamint rajtszáma.

Pierre Gasly az Alpine Kínai Nagydíjra készült egyedi pólójában (Kép: Kym Illman/Getty Images)

Pierre Gasly az Alpine Kínai Nagydíjra készült egyedi pólójában (Kép: Kym Illman/Getty Images)

Forrás: Puma