Life Fehér Patrik 2024. 09. 04.

Lezajlott az NB I történetének legdrágább igazolása

Matheus Saldanha nevét érdemes lesz megjegyezni, mivel a Ferencváros új szerzeménye a hazai futball történetének legdrágább játékosa.

Az elmúlt évek folyamatos európai szereplése folyamatos extra bevételeket is jelent, jelentett a Ferencváros labdarúgócsapatának. Ebből most elköltöttek egy szabad szemmel is jól látható összeget, ugyanis megvették a szerb Partizan Beograd csatárát, Matheus Saldanhát. A 25 éves brazil játékos nem mondható kutyaütőnek, hiszen az előző szezonban ő volt a szerb gólkirály, piaci értékét pedig 8 millió euróra (3,1 milliárd forintra) taksálja a Transfermarkt.

Ennyit nem adott érte a Fradi, azonban egybehangzó információk szerint 3 millió euró (1,2 milliárd forint) körüli összeget fizettek érte a belgrádiaknak. Ezzel ő lett a magyar élvonal történetének legértékesebb játékosa és az övé lett az NB I legdrágább átigazolása. “A klub szempontjából ez egy jelentős nap, mert a legnagyobb értékű átigazolást vittük végbe. Saldanha bizonyította, hogy nagyon gólerős, sokoldalú játékos. Teljesen más profilt képvisel, mint a két másik csatárunk” – nyilatkozta Hajnal Tamás sportigazgató.

Az NB I eddigi legértékesebb játékosa a szintén az FTC-t erősítő Mohammed Abu Fani volt. Piaci értékét jelenleg 6 millió euróra (2,4 milliárd forint) taksálják. A legdrágább transzfert eddig Stjepan Loncar leigazolása jelentette. Ő szintén ferencvárosi játékos, akit 2,5 millió euróért vettek még 2021 nyarán Rijekából.

A magyar bajnokságban idén nyáron egy másik átigazolási rekord is született: a Fraditól távozó Lisztes Krisztián lett a legdrágábban kivásárolt játékos az érte fizetett 4,5 millió euróval. Transzferéről itt olvashatsz bővebben:

Forrás: fradi.hu, MTI, Transfermarkt
Kép(ek) forrása: Srdjan Stevanovic/Getty Images