Life Fehér Patrik 2024. 09. 09.

Napi fél óra alvással nyújtaná meg életét egy férfi

A 40 éves férfi állítólag már 12 éve nem alszik többet napi 30 percnél, és köszöni szépen, jól érzi magát. Követői is vannak már, de nem érdemes így élni.

Valószínűleg mindenki tudja fejből, hogy az egészséges élethez elengedhetetlen a napi 7-9 óra alvás. Ehhez képest egy japán férfi, a 40 éves Hori Daiszuke azt állítja, hogy ő beéri csupán napi 30-40 perccel – írja a Daily Star.

Hori a beszámoló szerint 12 éve él így, titka pedig az, hogy folyamatosan arra tréningezi magát testben és lélekben egyaránt, hogy ne érezzen fáradtságot. Állítása szerint ezzel a hozzáállással “megduplázta” élethosszát, legalábbis abban az értelemben, hogy az alvásból felszabaduló időt másra tudja fordítani. “Mindaddig, amíg étkezés előtt egy órával sportol az ember vagy iszik egy kávét, elkerülhető az álmosság” – fogalmazott a férfi.

2016-ban elment egészen addig, hogy megalapított Japánban egy társaságot, mely arra az életmódra készít fel embereket, melyet ő is él. Az évek során összesen 2100-an csatlakoztak is hozzá, hogy elsajátítsák ezt az életfelfogást. Mint Hori fogalmaz, az emberek sokkal többet profitálnak a jó minőségű alvásból, mintsem a hosszúból. Példaként az orvosokat és a tűzoltókat hozta fel, akik rövid pihenőidőkkel, ám mégis hatékonyan dolgoznak.

Egyszer még japán tévések is követték Hori mindennapjait, akik arról számoltak be, hogy a férfi 26 perc alvás után teljesen magától ébredt fel, láthatóan energikusan és felfrissülve.

Hangsúlyozzuk, hogy a tudomány jelenlegi állása, na és persze a hétköznapi tapasztalatok, a józan ész szerint is nonszensz a napi félórás alvás, senkinek nem ajánljuk az ezzel való kísérletezést!

Forrás: Daily Star
Kép(ek) forrása: Getty Images