Life Fehér Patrik 2024. 09. 11.

Áttekert a Földközi-tengeren egy Forma-1-es pilóta

Nem a balatoni verzióval, de egy vízibiciklin ülve tekert át Monacóból Korzikára Valtteri Bottas. A Forma-1-es pilóta egy jó ügyet is támogatott ezzel.

Lehet, hogy már nem sokáig mondhatja el magáról Valtteri Bottas, hogy a Forma-1-es mezőny tagja, de az biztos, hogy mindent kihoz utolsó szezonjaiból. A Kick Sauber csapatának versenyzője kinézetét illetően már elengedte a gyeplőt, mint ahogy az a nyitóképen is látható, de adta már a nevét speciális whiskey-hez is.

A kerékpározást köztudottan imádó finn pilóta különféle versenyeket is nyert már két keréken, kijutott a világbajnokságra is. Most újabb helyen mutatta meg, hogy jól megy neki a tekerés:

a tengeren.

Bottas egy négyfős csapat tagjaként indult a haboknak, társaival együtt váltóban teljesítve a 180 kilométeres távot. Spéci vízibiciklikkel keltek útnak Monacóból múlt pénteken, majd 22 óra múlva Korzika partjainál érintették újra a szárazföldet. Ezek után mondja valaki, hogy a Forma-1-es versenyzők nem sportemberek!

Tettével Bottas nem csak egy különleges sportteljesítményt vitt véghez. Az úttal a monacói hercegné, Charlene alapítványának gyűjtöttek pénzt, mely a vízi életmentésre, azon belül is a fulladásos balesetek elkerülésére fókuszál.

Forrás: Valtteri Bottas/Instagram
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Gongora/NurPhoto via Getty Images