Life FIRSTCLASS 2024. 09. 11.

Gasztrotörténelem zajlik éppen Magyarországon

Túlélt egy világjárványt, és az instabil gazdasági helyzetben is képes volt megvetni a lábát Magyarországon, sőt egyre népszerűbb a Food Truck Show.

Divathullámnak hitték, de túlélte, sőt sikeresen zárta a Covid éveit. A gazdasági válság ellenére minden nagyvárost megetetett, és Magyarország legtöbb hamburgerét, pizzáját értékesítette a rendezvényein az elmúlt 10 év alatt a Food Truck Show – olvasható a mozgó éttermek szervezetének közleményében.

A 100. kitelepülésük alkalmából szeptember 21-22-én a Vámház körúton ünnepel az ország minden mozgó étterme.

Szeptember végén az elmúlt 10 év minden közönségkedvenc autója, a szakmai elismerések tulajdonosai és valamennyi díjazott food truck kitelepül régi és új ételekkel. Szombaton és vasárnap pedig workshopok keretében a legismertebb autók tulajdonosai bemutatják, hogyan alakult át a street food az elmúlt 10 év alatt: hogyan lett a hamburgerből smashed burger, hogyan váltak magyar kedvenccé Ázsia ízei, mekkorát robbant a BBQ, és miképp tudott a churros a legnagyobb sláger maradni.

“A legbüszkébb arra vagyok, hogy a strandbüfék és az üvegtirgrisek után sikerült igazi gasztroélményt vinnünk az utcára”

– mondta Horváth Zoltán, a Food Truck Show alapító tulajdonosa, aki szerint mára nélkülözhetetlen műfajjá váltak a vendéglátás terén, és nélkülük már nincs fesztivál, városi rendezvény vagy falunap.

Ez is érdekelhet:

Az ingyenes, gyerek- és kutyabarát fesztiválon a Kálvin tér és a Szabadság híd pesti hídfője között, az autómentes napokon lehet idén a legjobb street food-ételeket megkóstolni.

Kép(ek) forrása: Getty Images