Life Fehér Patrik 2024. 09. 17.

Batman az első szuperhős, akiből igazi sztár lesz

A DC Comics leghíresebb képregénykaraktere szeptember 26-án kap csillagot a Hírességek Sétányán, megelőzve minden más szuperhőst.

Godzilla, Tapsi Hapsi, Breki béka és Mickey egér – mind-mind kitalált karakterek, ráadásul közös bennük, hogy van csillaguk a hollywoodi Hírességek Sétányán. Furcsamód még egy szuperhősnek sincs ilyen megkülönböztetése, pedig a 2010-es években épp a szuperhősös filmek szóltak a legnagyobbat a mozikban.

A helyzet azonban szeptember 26-án megváltozik, hála Batmannek. A DC Comics denevérembere kapja a sétány 2790. csillagát. Mint a Gizmodo írja, eredetileg már 2020-ban a helyére kerülhetett volna az elismerés. Végül akkor elmaradt a csillagozás, volt más baja is a világnak a pandémiával. Ami késik, az persze nem múlik, így most végre helyére kerül az a csillag.

A Hírességek Sétányára kerüléshez nem elég csupán híresnek lenni. Legalább öt éven át kiemelkedőnek kell lenni egy adott területen annak az embernek, bandának vagy épp kitalált karakternek, aki oda szeretne kerülni, és az sem baj, ha valamit visszaad a közösségnek. Fontos az is, hogy ez közel sincs ingyen: a 250 dolláros (88 ezer forintos) jelentkezési díj mellett 75 ezer dolláros (26,5 millió forintos) költséggel jár a csillag, melyet magára az elkészítésre, a telepítésre, illetve a sétány karbantartására fordítanak.

Középen Batman bőrében George Clooney (Kép: Warner Bros. Pictures/Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images)

Középen Batman bőrében George Clooney (Kép: Warner Bros. Pictures/Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images)

Batman egyébként bőven megfelel a sétányra kerülés feltételeinek. Alapvetően pozitív karakterről van szó, aki 1939 óta üldözi a rosszat, hála első megrajzolójának és írójának, Bob Kane-nek, valamint Bill Fingernek. Bőrébe számos világsztár bújt, olyan legendák, mint Adam West, Michael Keaton, Val Kilmer vagy George Clooney. A Sötét lovag-trilógiában Christian Bale, a DC kibővített univerzumának legutóbbi filmjeiben pedig Ben Affleck alakította a szuperhőst – utóbbi négyszeres Batmannek mondhatja magát ezzel, ami rekord. Napjaink legújabb Batmanje Robert Pattinson, aki legközelebb 2025-ben bukkanhat fel ebben a szerepben a filmvásznon.

Forrás: Gizmodo
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images