Life Kovács Miklós 2024. 09. 18.

Trükkös tok változtatja játékgéppé az iPhone-t

Egyszerű szerkezettel, egy trükkös tokkal idézhetjük meg a 80-as évek játéktermeinek világát a legmodernebb iPhone mobilokkal.

Egy kínai technológiai vállalat, a Bitmo Lab felismerte a piaci rést, ahol a legmodernebb iPhone és a 80-as évek konzoljainak hangulata találkozhat. Ezért olyan tokot terveztek, amely a legújabb modelleket is GameBoyjá alakítja, tökéletes megoldást kínálva azoknak, akik rajonganak a korszakért, vagy épp éltek benne. 

Az iPhone 15 Pro Max és a közelgő iPhone 16 Pro Max készülékekhez tervezett tok neve GameBaby, amely egyszerre működik egy játékkonzol klaviatúrájaként és hagyományos védőtokként. Amikor nincs használatban, a GameBaby mindkét fele az iPhone hátoldalára csatlakozik, hogy megvédje az értékes készüléket. 

Trükkös tok változtatja játékgéppé az iPhone-t

Játék idején azonban a GameBaby nyomógombos része az előlapra kerül, ahol egy D-pad vezérlővel takarja le a képernyő alsó felét. A teljes élményhez speciális szoftver is kell, egy retró játékokhoz készített ingyenes emulátor érzékeli a vezérlő gombjait a képernyőn, ennek segítségével lehet mozogni a klasszikus játékélményt kínáló virtuális terekben. 

A GameBaby nem igényel Bluetooth-kapcsolatot vagy kábeleket, sőt, töltőre sincs szükség. A működés pontos műszaki hátterét nem árulta még el a cég, a Bitmo Lab a weboldalán azt írja, hogy a GameBaby még fejlesztés alatt áll, és a végleges dizájn változhat.

Ennek ellenére az érdeklődők 20 amerikai dollárért (bő 7 ezer Ft) elő tudták rendelni a GameBaby-t, az első ezer darabot a vállalkozó kedvű vevők már elkapkodták ennyiért, így jelenleg 25 dollár (8900 Ft) az ár, a végső vételár pedig várhatóan 40 dollár (14 ezer Ft) lesz. 

Forrás: techeblog.com
Kép(ek) forrása: Bitmo Lab