Life Erdős Norbert 2024. 09. 20.

30 éves a PlayStation, a Sony bedobta a pénzmágnest

Eszméltelen pakkal készült a Sony a PlayStation 30. évfordulójára: gyakorlatilag a konzol minden egyes kiegészítője megkapja a PS1 dizájnját.

Csak néhány napja rántották le a leplet a PlayStation 5 Pro konzolról, máris itt az újabb bejelentés: limitált széria érkezik az 5-ös sorozatból a konzol 30. évfordulójának tiszteletére.

1994 sorsdöntő év volt a videojáték-ipar történetében, hiszen ekkor mutatta be a Sony a PlayStationt. Azóta a PS óriási sikereket ért el, és mára a játékvilág meghatározó szereplőjévé vált. A PS5 továbbfejlesztett verziója, a PlayStation 5 Pro előzetesen nem aratott osztatlan sikert a rajongók körében – sokan gyengének találják egy Pro verzióhoz képest -, de vajon a retró dizájnba öltöztetett, a PS1 klasszikus színeivel és logójával megfűszerezett változatok elnyerik a játékosok kegyeit?

A PlayStation 30th Anniversary Collection egy különleges, limitált kiadásokból álló kollekció, amelyet a Sony a 30. évforduló alkalmából dob piacra mind a PS5, mind a PS5 Pro konzolok formájában. Az ikonikus vörös-sárga-zöld-kék PlayStation-logó büszkén díszeleg a gépek oldalán, valamint a DualSense kontrollerek közepén. Az évfordulós embléma szintén megtalálható a konzolokon. A csomag része a DualSense Edge vezérlő és a nemrég bemutatott PlayStation Portal is.

A PlayStation 5 Digital Edition – 30th Anniversary Limited Edition Bundle tartalmaz:

  • egy optikai meghajtó nélküli konzolt,
  • egy vezeték nélküli DualSense kontrollert,
  • egy állványt,
  • egy borítást a külön beszerezhető külső lemezlejátszóhoz,
  • a csomaghoz továbbá jár egy klasszikus PlayStation-stílusú matrica,
  • PS alakú gemkapocs,
  • egy, a PS1 kontrollerének csatlakozójára hajazó vezeték, valamint egy egyedi kábelkötegelő is.

A PlayStation 5 Pro Console – 30th Anniversary Limited Edition Bundle ugyanennek a prémiumváltozata, amelyben a PS5 Pro konzolt találjuk.

A kontrollerek és a PlayStation Portal külön is megvásárolhatóak lesznek.

A limitált kiadások november 21-én debütálnak, azonban érdemes sietni, ugyanis a PS5 Pro kiadásból mindössze 12 300, sorszámozott darab készül. A pontos árakat egyelőre nem közölte a Sony, így még kérdéses, mennyibe fog kerülni ez a gyűjtőknek szánt különlegesség.

Lapozd végig a galériát

9 fotó megtekintése

Érdekes adalék még, hogy 2024 júniusáig bezárólag mindössze 28,3 millió Xbox Series X-et és S-et sikerült leszállítania a Microsoftnak – olvasható a The Wall Street Journal beszámolójában. Ugyanezen idő alatt a PlayStation 5 globális eladásai elérték a 61,7 milliót, szóval nagyon úgy tűnik, hogy a Sony ezzel a generációval is lenyomta legnagyobb riválisát.

Forrás: PalyStation.Blog
Kép(ek) forrása: Sony