Life Fehér Patrik 2024. 09. 30.

Vagyonokat adnak egy 3 éves gyerek festményeiért

A hároméves fiú talán nem is tudja, hogy valóságos remekműveket fest, melyekre gyűjtők vadásznak, és amelyeket hatalmas összegekért adnak el szülei.

Valószínűleg sok szülő elrakta, elrakja gyermekei első rajzait és festményeit, sikerüljenek azok bárhogyan is. Laurent Schwarz alkotásai azonban nem biztos, hogy erre a sorsra jutottak.

A német kisfiú cikkünk megjelenése idején hároméves, de már most egy vagyont keresett szüleinek a festményeivel. A modern művészet megítélése gyakran véleményes, így például ez esetben is egyénfüggő, ki hogyan tekint a művekre. Mindenesetre az kijelenthető, hogy az alkotások semmiképpen sem egy hároméves ügyességét tükrözik, valóban tehetséges fiúról van szó.

Végső soron pedig úgyis az számít, amit a vevő mond. A srác szülei már több tucat méretes festményen túladtak, melyek közül a legdrágábbért átszámítva több mint 115 millió forintot fizettek. Ezen felül több festményért is fizettek már nekik euróban ezres nagyságrendű összegeket – ez már több szimpla zsebpénznél.

Mint Laurent bemutatkozó oldalán írják, a fiú kétévesen, 2023-ban egy dél-tiroli családi nyaraláson csöppent bele a festés világába, amikor egy fából készült elefántot mázolt össze több képén is megjelenő stílusában. Szereti keverni az árnyalatokat, kedvenc színei közé tartozik a lila, a piros, a kék, a sárga és a rózsaszín.

Laurent egyébként amikor nem fest, az ovisok megszokott életét éli. Imád úszni, lapátos kotrógépével játszani a homokozóban, valamint kirakózni.

Forrás: Laurents.art
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images