Life Támogatott tartalom 2024. 10. 03.

Ezzel lepd meg a kedvesed, ha jót akarsz magadnak

A férfiak kevésbé ismerik a kozmetika új favoritjainak áldásos hatásait. Megmutatjuk, mi mindent hoz a konyhára a modern technológia!

Ha te is jártál már úgy, hogy a barátnőd vagy a kedvesed elküldött a drogériába egy hialuronsavat vagy micellás vizet tartalmazó készítményért, akkor nem vagy egyedül. Ezek most nagyon mennek a kozmetikai iparban, nem véletlenül. De lássuk, miről is van szó!

A hialuronsav egy természetes, gélszerű anyag, amely az emberi testben is megtalálható, legnagyobb mennyiségben a bőrben, az ízületekben, a szemben és kötőszövetekben. Fő feladata a víz megkötése, ily módon segít megtartani a szövetek hidratáltságát és rugalmasságát. A hölgyek tehát azért keresik az ilyen alkotóelemeket tartalmazó készítményeket, mert hidratálják a bőrüket, amit egyébként minden nap rengeteg káros hatás ér. A regeneráció tehát nemcsak a testnek, hanem a bőrnek is szükséges.

Mi az a micellás víz?

Semmiképp ne valamilyen új ízesített vízre gondolj! A micellás víz egy olyan arctisztító folyadék, amelyben apró molekulák, úgynevezett micellák találhatók. Ezek két részből állnak: hidrofil (vizet szerető, azaz vízhez könnyen kapcsolódó) és lipofil (zsírhoz kapcsolódó) részből. Miért jók a micellák? Egyszerűen azért, mert hatékonyan távolítják el a szennyeződéseket és a sminket az arcbőrről, mivel a lipofil részük vonzza a zsíros szennyeződéseket, míg a hidrofil részük a vízzel keveredik.

Ezzel lepd meg a kedvesed, ha jót akarsz

Ha tehát a barátnőd ilyennel tisztítja az arcát, akkor nagyon jól teszi. A micellás víz népszerűsége annak köszönhető, hogy egyszerűen felhasználható. A legtöbbször egy vattapárnára csepegtetik, és azzal törlik át a bőrüket a hölgyek. Kíméletes a bőrrel, és a legtöbb bőrtípus számára megfelelő. Reggel és este is használható, és nem szükséges leöblíteni a bőrről.

Ez van, ha kombinálják őket

Ez a két „csodaszer” akár kombinálható is egymással.  A hialuronsav és a micellás víz kombinációja hatékony megoldás lehet a bőrápolásban. A hialuronsav segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát, így hidratáltabbá és rugalmasabbá teszi azt. A micellás víz pedig hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket és a sminket, miközben a micellákban tárolt regeneráló hatású olajok a bőrön felszabadulhatnak.

Ha tehát ilyen készítményt veszel a barátnődnek ajándékba, akkor biztosan nem fogsz mellé. Örülni fog neki, de figyelj arra, hogy amennyiben érzékeny vagy száraz bőre van, akkor érdemes olyan micellás vizet választani, amelyben biztosan benne van a hialuronsav, és esetleg gyógynövényi olajok micellákban, mert ez extra hidratálást és gyors regenerációt biztosít, illetve a száraz bőrt is táplálja.

Hirdetés

Telitalálat aranyér ellen!

 

Az aranyér első tüneteinek – viszketés a végbéltájon, székelés közbeni fájdalom, esetleg vérzés – jelentkezésekor segíthet a micellákba csomagolt hialuronsavat és gyógynövényi kivonatokat tartalmazó Proktis-M termékcsalád. A hialuronsav kiemelkedő hidratálóképessége igazolt, ami felgyorsítja és javítja a szövet-helyreállítást, sebgyógyulást. A Proktis-M kúp a belső, míg a Proktis-M plus kenőcs a külső, fájdalommal és gyulladással járó aranyeres panaszok enyhítésére használható, a tünetektől függően akár kombinálva is.

 

Ezzel lepd meg a kedvesed, ha jót akarsz

Phytotec Hungária Bt.

Patikában vény nélkül kapható gyógyászati segédeszközök

www.proktis.hu

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Forrás: First Class
Kép(ek) forrása: Getty Images