Life Erdős Norbert 2024. 10. 09.

Ha ilyen autó van a nappalidban, nem kérdés, kőgazdag vagy

60 éve mutatták be a Glodfinger-t, a harmadik James Bond-filmet, és ennek apropójából dobták piacra az aranyból készült, Aston Martin DB5-ös kisautó.

A Goldfinger 60. évfordulója alkalmából a brit Agora Models egy különleges, limitált kiadású, 24 karátos arannyal bevont Aston Martin DB5 modellt mutatott be 1:8 méretarányban. Mindössze hét darab készül ebből a különleges autóból, amely ikonikus 007-es kütyükkel – például működő katapultüléssel és forgatható rendszámtáblával – van felszerelve.

A hiteles másolat elkészítése a Goldfingerben látható valódi autó lézerszkennelésével kezdődött, majd több száz korabeli fénykép segítségével hangolták finomra a részleteket.

Az aranyozott karosszériát a birminghami ékszernegyed szakértői 24 karátos fairmined aranyból készítették, és minden autóhoz egyedi tanúsítvány jár.

A modell tartalmazza Q legemlékezetesebb kütyüit: katapultülés levehető tetőpanellel, Browning gépfegyverek, golyóálló hátsó szélvédő, felniből kibújó pengék, olajspriccelő, forgatható rendszámtáblák, irányítópult, radar és fegyvertároló.

A 24 karátos arannyal bevont Aston Martin DB5 ára 24.999 font (12 millió forint), és jelenleg a Burlington Mayfair 007 kiállításán tekinthető meg.

Galéria

10 fotó megtekintése

Ez a modell igazi kincs minden James Bond-rajongó számára, amely nemcsak a filmsorozat ikonikus jeleneteit idézi fel, hanem a technológiai precizitás csúcsát is képviseli.

Forrás: 007.com
Kép(ek) forrása: Fotók: Jonathan Brady/PA Images/Getty Images