Life Erdős Norbert 2023. 04. 14.

Érdekes részlet derült ki az új James Bondról

Titokban a legtöbb férfi színész vágyik rá, hogy egyszer eljátszhassa James Bond szerepét, de a feltételek igen komolyak, nem lehet bárkiből 007-es, még akkor sem, ha első blikkre passzolna rá a szerep.

A legutóbbi James Bond, Daniel Craig a 2021-es Nincs idő meghalni után végleg letette a Walther PPK-t és a szmokingot, ezzel pedig hatamlast űrt hagyott maga után, hiszen 2006 óta láthattuk őt a 007-es ügynök szerepében. És valljuk be, pokoli jól csinálta. Végre egy sebezhető, sokkal emberibb karaktert épített fel, aki nem szuperhősként tevékenykedik, hanem majdnem minden részben belehal a rosszfiúk ellenei harcba. Mondjuk végül bele is hal... (ennyi idő után ez már nem számít spoilernek, ha eddig nem láttad a legutóbbi James Bond filmet, magadra vess).

A film készítői azóta sem találták még meg Craig utódját, jelenleg is zajlanak a meghallgatások. Olyan színészek nevei röppentek fel az új Bond kapcsán, mint Idris Elba (50), Bridgerton-ból ismert Regé-Jean Page (34), Tom Hardy (45), Sam Heughan (42) és Aaron Taylor-Johnson (32). Közülük már biztosan tudni, hogy Elba és Hardy nem lesz az új 007-es ügynök, sajnos…

Az egyik legfontosabb kikötés a kaszting során, hogy a színész kizárólag brit származású lehet. Most pedig kiderült még egy részlet, amelyet Debbie McWilliams, a produkció kasztingigazgatója árult el nemrég:

“Rengeteg fiatal, húszas éveiben járó, nagyon tehetséges színészt meghallgattunk még 2006-ban (köztük az akkor 22 éves Henry Cavillt is), az új James Bond szerepe kapcsán, de sajnos egyikükben sem volt meg az a fajsúly, tapasztalat és kisugárzás, amely szükséges ehhez a szerephez. Így akkor lefektettünk egy szabályt, hogy a jövőben inkább a hárminc fölötti színészekre fogunk koncentrálni. Ehhez pedig nemcsak 2006-ban, hanem a mostani színészkeresés során is tartjuk magunkat.”

Az eddigi 007-es ügynökök és életkoruk az első James Bond-szerepükben

  • Sean Connery 31 éves volt a Dr. No forgatásán
  • Roger Moore 45 éves volt az Élni és halni hagyniban
  • Timothy Dalton 41 éves volt a Halálos rémületben című James Bond-filmben
  • Pierce Brosnan 42 éves volt az Aranyszemben
  • Daniel Craig pedig 38 évesen kezdte a Casino Royale 007-es ügynökeként

Szóval egyelőre még nincs meg az új Bond, de hamarosan valószínűleg másról sem fognak szólni a hírek.

Forrás: radiotimes.com
Kép(ek) forrása: Getty Images