Life Támogatott tartalom 2024. 10. 16.

Van, amire csak az aranyér ébreszt rá

Ismerősünk történetéből sokan tanulhatnak! Ő azért osztotta meg velünk, hogy más már ne kövesse el ezt a hibát. Neki ráment a párkapcsolata.

Gábor azért osztotta meg velünk a történetét, mert nemrég eszmélt rá, hogy nagy hibát követett el. Nemcsak a magánélete ment rá, hanem az egészsége is. „Ha láttam volna magam kívülről, akkor minden bizonnyal időben léptem volna, de sajnos csak utólag láttam, mit nem kellett volna tennem” – írta nekünk régi olvasónk.

Elmondása szerint a problémák kezdetén stabil párkapcsolatban élt. Eljárt dolgozni, de olyan társa volt, aki mindent megtett helyette. Ő belekényelmesedett abba a helyzetbe, hogy az élettársa mindennap főzött rá, hogy mindig tiszta lakás, üres mosogató és csillogó fürdőszoba várta.

Mindig a kedvenc ételeimet főzte, ezek közé tartozott a paprikás krumpli, a rakott krumpli, a fasírt és még sorolhatnám” – írta. Ügyfélszolgálatos munkája végeztével alig várta, hogy hazamenjen, a sok interakció után nyugalomra vágyott. Nem igazán mozdultak ki. Társának egyre nehezebbé vált ez a folyamatos kiszolgálás, de Gábor ezt nem vette észre. A stresszes állása minden energiáját felemésztette, ezért nem tudott kezdeményező lenni, hogy ő is tegyen valamit a kapcsolat érdekében. A közös programok kimerültek a netflixezésben vagy a tehetségkutató műsorok nézésében.

Van olyan dolog, amire csak az aranyér ébreszt rá

Búcsúlevél

„Azt hiszem, egy évet voltunk így együtt, amikor arra jöttem haza, hogy már csak a lakáskulcsa és egy búcsúlevél várt az asztalon” – idézte fel Gábor. Hozzátette: aznap vette észre a pecsételő vérzést a vécépapíron és hogy valami szúr a végbéltájékán. Feszült volt, nem tudta, mit tegyen. Később jött rá, hogy azért veszítette el azt, aki neki fontos volt, mert belekényelmesedett a kapcsolatba.

Mi maradt emlékül? Egy nagyon kellemetlen betegség. „Elmentem az orvoshoz, mert megijedtem. Romokban volt a magánéletem, és azt sem tartottam elképzelhetetlennek, hogy valamilyen halálos betegség miatt vérzik a végbelem. Miután az orvos kikérdezett, azt mondta, nem csoda, hogy itt tartok” – hívta fel a figyelmet Gábor. Kiderült számára, hogy egészen addig egészségtelenül étkezett. „A doki szerint a rostszegény, zsír- és fehérjedús, rendszertelen étkezés, valamint az elégtelen folyadékfogyasztás mind hozzájárulhat a székrekedéshez, amely az aranyér egyik fő kiváltó oka” – írta nekünk olvasónk. “Kicsit megnyugodtam azért, hogy nem vagyok rákos“- tette hozzá.

Azt rögtön hozzátette, hogy erről az egészről ő tehet, mert ő kérte mindig a kedvenc ételeit, és a párja mindig el is készítette azokat. Holott az aranyér megelőzése szempontjából fontos a rostban gazdag étrend, amely segíti a bélműködést és megkönnyíti a székletürítést. A nyers zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák és a bőséges folyadékfogyasztás is elengedhetetlen az aranyér megelőzéséhez, illetve a tünetek enyhítéséhez. Az sem árt persze, ha valaki olyan életet él, amelynek szerves része a rendszeres testmozgás.

Van olyan dolog, amire csak az aranyér ébreszt rá

Mozgáshiány

„Napi 30 percnyi mozgás csodákra képes, mivel felpörgeti az egész test vérkeringését. Lehet úszni, vagy akár futni, de félórányi feszített tempójú séta szintén hasznos, csak olyan mozgás legyen, amit egy ideig intenzíven lehet csinálni” – árulta el Gábor levele zárórészében. Hozzátette, most már úgy érzi, tanult a hibáiból, de természetesen a társát nem kapta vissza. A közösségi oldalakon látható fotók ráébresztették, hogy egykori szerelmét már más teszi boldoggá. Ennek ellenére hálás azért, hogy felismerte a bajt. Ehhez kellett a mélypont is, mert ha nincs az aranyér, akkor talán tovább folytatja az egészségtelen életvitelt, amely végső soron a párja elvesztéséhez is vezetett.

A tanulópénz persze fájdalmas volt, de olvasónk esete is jól mutatja, hogy néha jól jöhet az életünket külső szemlélő szemével vizsgálni. Sohasem késő ráébredni arra, hogy a mindennapi életvezetési gyakorlatunk káros az egészségünkre.

Hirdetés

Telitalálat aranyér ellen!

Az aranyér első tüneteinek – viszketés a végbéltájon, székelés közbeni fájdalom, esetleg vérzés – jelentkezésekor segíthet a micellákba csomagolt hialuronsavat és gyógynövényi kivonatokat tartalmazó Proktis-M termékcsalád. A hialuronsav kiemelkedő hidratálóképessége igazolt, ami felgyorsítja és javítja a szövet-helyreállítást, sebgyógyulást. A Proktis-M kúp a belső, míg a Proktis-M plus kenőcs a külső, fájdalommal és gyulladással járó aranyeres panaszok enyhítésére használható, a tünetektől függően akár kombinálva is.

 

Ezzel lepd meg a kedvesed, ha jót akarsz

Phytotec Hungária Bt.

Patikában vény nélkül kapható gyógyászati segédeszközök

www.proktis.hu

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Forrás: First Class
Kép(ek) forrása: Getty Images