Life Fehér Patrik 2024. 10. 19.

Ezek lehetnek a legfelkapottabb úti célok 2025-ben

A világ utazói folyamatosan keresik az új, felfedezésre váró helyeket. 2025-ben új, eddig kevésbé emlegetett városok és területek kerülhetnek az utazási toplistákra.

Mi alapján döntik el az emberek a világban, hova utazzanak? Vannak bevett, örökzöld helyek, ahol állandóan nagy a jövés-menés, ám vannak olyan pontok is a Földön, melyek látogatottsága az éppen aktuális trendeknek megfelelően változik. Egyre inkább fontossá válik, hogy olyan helyeket járjunk be,

írja a Booking.com egy, a felhasználóik között végzett felmérésre hivatkozva.

A szállásközvetítő oldal össze is gyűjtötte foglalási adatai alapján, melyek lehetnek a legfelkapottabb úti célok 2025-ben. Ehhez megnézték a 2023 júniusa és 2024 júniusa közti foglalásokat, és figyelték, mely városokban növekedett a legnagyobb ütemben a szállásfoglalások száma. Az eredményeket népszerűségük szerint is megszűrték, így szűkítve tízre azon helyek számát, ahol várakozásaik szerint még inkább berobbanhat a turizmus.

A városok listáját galériánkban találod, kattints a képre!

10 fotó megtekintése

Máskor is szóba került már a hőmérséklet kérdése az utazásokkal kapcsolatosan. A First Class korábbi cikkében kiderült, hogy e miatt értékelődnek fel új úti célok:

Forrás: Booking.com
Kép(ek) forrása: Getty Images