Life Erdős Norbert 2024. 10. 21.

Rangos díjat nyert egy új magyar horrorfilm, itt az előzetes

A magyar filmes világ ismét nemzetközi reflektorfénybe került, ugyanis Cibulya Nikol horrorfilme különdíjat nyert a 40. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon.

A Holnap meghalok című film a legjobb első és második játékfilmek kategóriájában indult és teljes egészében állami támogatás nélkül hozták tető alá. Cibulya Nikol nemcsak rendezőként tette le névjegyét ezzel az alkotással, hanem a forgatókönyv is az ő nevéhez fűződik.

Az elmúlt években több magyar film is nemzetközi sikert aratott:

  • Buda Flóra Anna Aranypálmát nyert Cannes-ban (a “27″ című animációs filmjével),
  • Reisz Gábor “Magyarázat mindenre” című alkotását Velencében díjazták,
  • míg Szimler Bálint “Fekete Pont” című filmje három elismerést is begyűjtött Locarnóban.

Most pedig a horror műfajban is figyelemreméltó magyar siker született, ami ritkaság a hazai filmiparban.

A sztori

A film története egy terhes nő körül forog, aki baljós előérzettel ébred: azt hiszi, hogy másnap meghal. Az érzés különösen hátborzongató, mivel a dátum megegyezik az édesanyja halálának napjával. A feszültség akkor fokozódik, amikor a nő féltestvérét és legjobb barátnőjét hívja át, hogy ne legyen egyedül az évfordulón…

Szereplők

A Holnap meghalok című film sikere nemcsak a történet erejében rejlik, hanem a színészi alakításokban is, hiszen olyan tehetséges művészek alkotják a stábot, mint Kurta Niké, Meyer Lili, Kerekes Márton és Makranczi Zalán. A film mitikus atmoszférája és egyedi látásmódja a magyar horror műfajában igazi kuriózumnak számít. November 7-től már a hazai mozikban is látható lesz a Holnap meghalok.

Nézd meg a Holnap meghalok előzetesét, ha mered…

 

Forrás: Vertigo Media Kft.