Life Fehér Patrik 2024. 10. 22.

Rég volt ilyen: VHS-en is megjelenik egy sikerfilm

Tovább robog a nosztalgiavonat, melyre az új Alien-film felültette az érdeklődőket. A mozikban szép számokat hozó alkotás hamarosan videókazettán is megjelenik.

Nem gondoltuk volna, hogy 2024-ben találkozni fogunk a VHS szóval egy aktuális hírben, legfeljebb egy technológiai visszatekintésben tudtuk volna elképzelni a felemlegetését. Az, hogy ez mégsem így történt, az Alien: Romulus alkotóinak köszönhető. Ez a legújabb Alien-film, mely az első alkotás után 45 évvel került a mozikban, és amelyet mi is megnéztünk:

A film kritikai fogadtatása ugyan nem volt egyöntetűen pozitív, azonban a nézők bőven szavaztak neki bizalmat szerte a világon. Cikkünk megjelenéséig 350 millió dollárt (130 milliárd forintot) hozott a kasszára Fede Álvarez rendezése, bőven visszahozta tehát a 80 millió dolláros (29,7 milliárd forintos) költségvetését.

A pénztermelést a mozik falain kívül is folytathatja a film, ráadásul jelen esetben a már említett VHS-es módon is. A december 3-án megjelenő videokazettás kiadás limitált példányszámú lesz: az első Alien-film 45. szülinapját is ünneplik a retro köntösbe csomagolt változattal. Aki ehhez hozzájut, az a mozistól eltérő, klasszikus 4:3-as képarányban élvezheti a filmet.

Az Alien: Romulus előtt az utolsó nagy hollywoodi film, mely VHS-en is megjelent, az Erőszakos múlt c. film volt Viggo Mortensennel a főszerepben még 2006-ban.

Forrás: Engadget
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images