Sosem voltam jó abban, hogy milyen ételhez milyen bor illik, ezt mindig meghagytam a hozzáértőknek. Az viszont még sosem jutott eszembe, hogy bort igyak egy szelet pizza mellé. A Pizza Hut azonban éppen erre gondolt, sőt, odáig mentek, hogy megalkották a saját borukat.
Itt nem valami olyan reklámfogásról van szó, ami csak a nevében pizzás. A bor ugyanis nap érlelte paradicsomból készült, melyet bazsalikommal ízesítettek. Ezt egy Kansas állambeli családi borászat vette kezelésbe, a végeredmény pedig egy friss, fűszeres, paradicsomos jegyekben bővelkedő, némi pörkölt tölgyes beütéssel is rendelkező alkoholos ital lett.
Habár összességében fehérboros karakterű az eredmény, színét kicsit vörösesebbre tuningolták utólag zöldségekből kivont színezékkel, így tényleg olyan lett az eredmény, mint egy “igazi” bor.
A palackonként 25 dollárért kínált ital annyira kelendő volt, hogy már el is fogyott az idei készlet a borászat tájékoztatása szerint, így aki ilyen különlegességre vágyik, várhat a legközelebbi alkalomig vagy nézelődhet a másodpiacon, reménykedve abban, hogy valaki mégis túlad rajta.