Mutatós, a sörkedvelők körében bizonyára népszerű kiadvány jelent meg, amely nemcsak az ország legszebb tájaira kalauzolja el a tulajdonosait, hanem az ott található sörfőzdékbe is. A „sörútlevél” birtokában pedig nemcsak a főzdék működését, hanem söreit is megismerhetik a látogatók.
Az előrejelzések szerint 2024 és 2030 között az európai sörturizmus növekedése meghaladja majd a 10 százalékot, amit elsősorban a kisüzemi sörfőzdék iránti érdeklődés hajt – mondta Knap Gábor, a Beerporn.hu sörmagazin főszerkesztője. A Grand View Research adatai szerint egyre inkább vonzó a sörkedvelők körében az a lehetőség, hogy elsőkézből ismerjék meg a különböző sörtípusokat, és a sörfőzők kalauzolásával kóstolhassák meg egy-egy főzde termékeit.
Az Országos Főzdetúra a korábbi Bakancslista kiadványainkhoz hasonlóan működik – mondta a főszerkesztő.
Ezek a sörútlevelek a kaparós sorsjegyekhez hasonlók, azzal a különbséggel, hogy a megfelelő felület lekaparását követően minden alkalommal, mindenki nyer, hiszen a kaparós rubrikák 1-1 pohár kisüzemi sört jelképeznek. Az eddigi Bakancslisták kisüzemi söröket kínáló vendéglőkben voltak beválthatók, de a Beerporn.hu-nál régóta dolgozunk a magyar sörturizmus élénkítésén, így jött az ötlet, hogy kipróbáljuk a már bevált modellt országos főzdetúrává fejlesztve.
A Bakancslista 2025 – Országos Főzdetúra kezdeményezéshez az alábbi főzdék csatlakoztak:
A kiadvány egész 2025-ben érvényes (január 1.-december 20.) és – egy valódi turistatérképhez hasonlóan – elfér bármilyen táskában, így mindenkinek lesz lehetősége arra, hogy a benne található sörmanufaktúrák közül a lehető legtöbbet meglátogasson, megismerje, hogyan készülnek a különféle sörtípusok és frissen, a tartályokból kóstolhassa őket.