Nem mindennapi pizzasütő verseny a Pizza Senza Frontiere, vagyis a Pizza Határok nélkül. A verseny, melynek legutóbbi kiadását az olaszországi Riminiben rendezték, gyakorlatilag egyfajta válogatója is egy, a Sky televíziós csatornán futó gasztroműsornak, ahol pizzaszakácsok mérkőznek meg egymással.
Habár létezik egy konkrétan világbajnokságnak hívott pizzasütő verseny is, kimondottan hivatalos verseny nem létezik. Ezt a pizzasütő versenyt is nyugodtan lehet világbajnokságnak nevezni, hiszen a világ legjobbjai szállnak harcba a győzelemért 17 kategóriában.
Az idei alkalommal a budapesti Forni di Napoli pizzéria csapata, Damu László, Pál Renátó és Katona Attila is jelen voltak a Pizza Senza Frontierén, ráadásul
A Damu László által vezetett csapat a Mystery Box kategóriát nyerte meg, ahol a résztvevők kapnak gyakorlatilag egy meglepetéscsomagot, és az ebben található összetevőkkel dolgozhatnak. Mindent nem kötelező felhasználni, ez már a pizzaszakácsok dolga, az viszont fontos, hogy a sütésre 20 perc áll a rendelkezésre, és elektromos sütőt lehet használni.
Ez a győzelem nem csak a mi sikerünk, hanem a magyar gasztronómia történelmi pillanata is. Szenvedéllyel, kiváló alapanyagokkal és a legmagasabb szintű szakértelemmel alkottuk meg azt a pizzát, amely meghódította a nemzetközi zsűrit és pizzarajongók szívét
– írta a sikerről a Forni di Napoli.