
Mindig vannak, akik próbálják újragondolni a sör receptjét, de a mezopotámiai alapoktól túlságosan senki sem szakadt még el a gabonaféléket, azaz az árpát és a búzát illetően. Persze vannak már mindenféle kukoricás változatok is, de ez a gabona talán még nem akkora ugrás, mint amit valaki az Egyesült Államokban kitalált.
Egy bostoni sörfőzde ugyanis három év kereséssel, kutatással, két élelmiszermérnök bevetése után, 80 recept kipróbálása után előrukkolt
A kinoa napjaink egyik szuperélelmiszere, ehető magjáért és leveleiért már az inkák is termesztették
A Meli Beer nevű alkotás az összetevőjénél fogva tele van hasznos tápanyaggal, emellett gluténmentes is. Az ital készítői nem is titkolják, hogy azokat is célozzák termékükkel, akik jobban figyelnének az egészségükre, bár amellett azért nem mehetünk el, hogy továbbra is egy 4,4 százalékos alkoholtartalmú folyadékról beszélünk.
Tulajdonságait illetően a Meli Beer az online fotók alapján egy vizesebb színű világos sörnek tűnik, kóstolói szerint pedig íze is inkább selymesebb, könnyedebb, és nem telít úgy el. Utóbbit mondjuk nem feltétlenül támasztja alá, hogy egy doboznyi sör (0,355 l) energiatartalma 150 kcal, ez átlagosnak mondható érték.
Az italból egyébként a legkisebb megvásárolható mennyiség négy doboz, melyet 19 dollárért (6800 forintért) kínálnak a főzde webshopjában.