Magic Kovács Miklós 2023. 02. 15.

Amennyire könnyű, annyira drága a Razer új gamer egere

A PC-s játékosokra célzó Razer kínálatának új csúcsmodelljében szó szerint nincs anyag, de pont ez a célja, hiszen minél könnyebb, annál jobb!

Irodai, hétköznapi felhasználásra nincs értelme válogatni a PC-s egerek között. Viszont ha a profi gamerek útját választjuk, akkor már érdemes a célra tervezett, speciális darabok között válogatni. Kínálat pedig van bőven, a gyártók pedig egyre átlépnek saját határaikon, és még precízebb, még gyorsabb, még jobb eszközöket adnak az FPS-játékok szerelmeseinek. 

A Razer a súlycsökkentés területén ért el minden eddiginél magasabb (vagy alacsonyabb, nézőpont kérdése) szintre. Új modelljük ugyanis, a 119 mm hosszú, 62 mm széles és 39 mm magas Viper Mini Signature Edition mindössze 49 grammot nyom a mérlegen. 

Amennyire könnyű, annyira drága a Razer új gamer egere

Szó szerint leheletkönnyű, szinte észrevétlen súlyt mozgat a játékos keze, amikor a jól láthatóan kikönnyített, pókhálóra emlékeztető szerkezetű eszközt megmarkolja. Ezt a könnyedséget a magnézium alkalmazásával érték el, ebből készül a külső “csontváz”, ami kellően merev, de ugyanakkor tényleg pillekönnyű, és a tapintása is prémium érzetet ad. 

Ugyanakkor a tartósság terén is jobb a fém a műanyagnál, de nem csak ezen a területen kínál csúcstechnikát a kis Viper. Egy teljes töltéssel 60 órán keresztül használható, a harmadik generációs optikai egér kapcsolói pedig garantáltan kibírnak 90 millió kattintást. 

Amennyire könnyű, annyira drága a Razer új gamer egere

 Mivel csúcsmodellről van szó, a körítés is magas szintet képvisel, a tetszetős dobozban két extra szett tappancsot (egy PTFE, egy Corning Gorilla Glass 3 üveg), két készletnyi grip tape-et, illetve egy mikroszálas törlőkendőt találunk az egéren, és a vezeték nélküli villámgyors kapcsolatot szavatoló HyperPolling dongle-ön kívül. Színes RGB világítás nincs, ez szembemenne az extrém súlycsökkentéssel, így igazi, fekete lopakodó a Razer egere, aminek ára is kiemelkedő. 280 dollárt, vagyis nagyjából 100 ezer forintot kérnek érte.

Amennyire könnyű, annyira drága a Razer új gamer egere

forrás: Razer