Magic Fehér Patrik 2023. 02. 20.

Látványos aranygyűrűt kaptak a legjobb kosarasok

Az NBA legjobb játékosainak járó ékszer ára gyakorlatilag felbecsülhetetlen.

A profi amerikai sportligáknál egyfajta szokás, hogy a legjobbak teljesítményét valamilyen méregdrága, nemesfémekből és drágakövekből készült gyűrűvel ismerjék el. Nincs ez másképp a kosárlabdánál sem, ahol az NBA All Star-gálameccsén a liga 24 legjobb játékosa vesz részt, és mind kapnak egy-egy értékes ujjravalót.

Ezek általában az adott meccs után egy hónappal készülnek el, idén azonban a dizájner Victor Solomon már az All Star-meccs előttre elkészítette a gyűrűket. A játékosokat az öltözőikben várta a kosárlabdás trófeatervező által megálmodott aranygyűrű, melyen kosárlabda-minta, valamint az NBA logója is megjelenik egy csillag közepén. Dísznek még felkerült 23 darab 2,3 mm átmérőjű fehér, illetve 94 darab fekete gyémánt is. Az ékszer ára nem ismert, de az ilyen egyedi díjakat nehéz is forintosítani. Dollárban kifejezve a gyűrűk értéke a több tízezrestől a milliós nagyságrendig is terjedhet, komoly árbefolyásoló tényező az, hogy ki viselte azt korábban.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

victor solomon (@victorsolomon) által megosztott bejegyzés

A meccset egyébként a Jannisz Antetokunmpo vezette csapat nyerte LeBron James együttese ellen 184-175-re az MTI közlése szerint. A Salt Lake Cityben rendezett gála legértékesebb játékosának (MVP) a bostoni Jayson Tatumot választották, aki 55 ponttal All Star-csúcsot ért el. Az előző rekordot 2017 óta Anthony Davis tartotta 52 ponttal.

A két csapatkapitány egyébként grundjellegűen helyben választott magának csapatot a jelen lévő játékosok közül, ez 2018 óta zajlik így, de először került erre a csarnokban. James sorozatban öt megnyert All Star-meccs után először kapott ki kapitányként, és kézsérülés miatt a második félidőben már nem játszott. A csúcstalálkozót 214 országban közvetítették, eggyel kevesebben, mint tavaly, az NBA ugyanis az ukrajnai háború miatt megszüntetett minden együttműködést Oroszországgal.

Nyitókép: Getty Images