Magic Fehér Patrik 2023. 03. 09.

Zsírleszívást kapnak az Oscar-jelölt sztárok

A 26 idei Oscar-jelölt színész és rendező biztosan ajándékkal távozik a gáláról, akkor is, ha végül nem ők kapják meg az arany szobrocskát.

Szinte hagyomány lett az utóbbi években, hogy a legmagasabban rangsorolt Oscar-kategóriák jelöltjei egy-egy ajándékcsomagot kapnak az este szponzoraitól. Ezeket a felajánlásokat egy erre szakosodott cég, a Distinctive Assets gyűjti össze, majd osztja ki a jelöltek között.

Idén 26 sztár számíthat ilyen ajándékcsomagra a Robb Report szerint, többek között Colin Farrell, Austin Butler, Brendan Fraser, Cate Blanchett, Michelle Yeoh vagy épp Steven Spielberg. Az ajándékok összértéke fejenként idén 126 ezer dollár, átszámítva 45,3 millió forint, benne többek között különféle utazásokkal, szépészeti kezelésekkel és termékekkel, illetve egy ausztráliai földdarabbal.

Mind közül a legdrágább tétel egy 40 ezer dollár (14,3 millió forint) értékű utazás egy vidéki kanadai luxusotthonba, de a 9 ezer dolláros (3,2 millió forintos) olaszországi kirándulás is kecsegtetően hangzik, ahol a vendégek egy szállássá alakított világítótoronyban szállhatnak meg.

Kép: Marco Bottigelli/Getty Images

Kép: Marco Bottigelli/Getty Images

“Ez nem arról szól, hogy ingyen van. Itt arról van szó, hogy találtunk egy egyedi helyet, mely privát szférát nyújt egy celebnek” – fogalmazott a luxus-úticélok kapcsán Lash Fary, a Distinctive Assets alapítója. A szponzorok egyébként fejenként 4 ezer dollárt fizetnek a cégnek azért, hogy termékeiket megkapják a sztárok.

A csomag része több orvosi kezelés is: a színészek és rendezők hajbeültetési, illetve arcplasztikai kezeléseket is igénybe vehetnek. A legérdekesebb azonban a kar-újraformázási lehetőség, ahol a végtag zsírját használja fel a plasztikai sebész a szebb eredményhez – legtöbbször csak leszív a felgyülemlett feleslegből, de ha kell, át is csoportosít.

Kép: Peter Dazeley/Getty Images

Kép: Peter Dazeley/Getty Images

Nem ez egyébként a legdrágább ajándékcsomag a Distinctive Assets, illetve az Oscar-díjátadók történetében: ahhoz 2020-ig kell kell visszamennünk, akkor ugyanis 225 ezer dollár (80,6) millió forint értékű csomagokat kaptak az arany szobor esélyesei fejenként.

Nyitókép: Rodin Eckenroth/Getty Images