Magic Fehér Patrik 2023. 04. 20.

Nincs ennél személyre szabottabb egér a világon

Pontosan a tenyérbe illő egereket készítene egy cég. Az ötletnek vannak előnyei, de kérdés, ki cserélné le az egerét az újdonságra.

Durván 40 éve használunk olyan számítógépeket, melyek fő beviteli eszközei a billentyűzet és az egér. Ezek használatára azonban nem készült fel az emberi test, hosszú távon mind a klaviatúrát, mind az egeret kényelmetlen használni, egy idő után akár ízületi fájdalmak is jelentkezhetnek.

Időről időre felbukkannak a piacon olyan eszközök, melyek jobb tartást ígérnek, a tökéletes viszont az lenne, ha mindenki a saját kezére szabott eszközzel dolgozna. Az ötlet persze egyszerű, a megvalósítása azonban eddig kivitelezhetetlennek tűnt.

A Formify azonban vállalkozik erre a feladatra, ráadásul felhasználói oldalról egyszerű formában. Annak, aki a saját tenyerére szabott egeret szeretne, csupán egy fotót kell küldenie a tenyeréről olyan egyéb részletek mellett, hogy milyen legyen az egér felületének dizájnja.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Formify (@formify.ca) által megosztott bejegyzés

A gyártó, miután megkapta a képet, ráereszti az erre fejlesztett algoritmusát, mely megalkotja az egér tervrajzát: olyan formát alkot, melyre felfekszik a tenyér felülete, valamint a gyűrűs- és a kisujj is. A terveket egy 3D nyomtató segítségével öntik kézzelfogható formába, aztán a legprofibb alkotóelemek segítségével összeállítják az egeret, melyre a gamereknek sem lehet panaszuk. Az eszköz csak 55 grammot nyom, minimális késési idővel dolgozik, két hüvelyujjgombja is van és az optikai szenzora 650 IPS-es, azaz másodpercenként 650 colt tud letapogatni mindenféle probléma nélkül – ez a legjobb gameregerek teljesítményével vetekszik.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Formify (@formify.ca) által megosztott bejegyzés

Mindennek persze meg is kérik az árát: talán a 189 dolláros (65 ezer forintos) ár miatt nem tolonganak a támogatók a Kickstarteren, a projektindító oldalon pénzügyi céljuk bő harmadát érték el az alkotók egy hónap alatt úgy, hogy még szintén egy hónap van hátra a kitűzött határidő lejártáig.

Forrás: Formify