Magic Kovács Miklós 2023. 05. 22.

Most foglalj a Star Wars-szállodába, mert ősszel bezár

Nincs több koktél rohamosztagosokkal a bárban és reggeli edzés fénykarddal a Star Wars-hotelben, a méregdrága élményközpont bezárja kapuit.

A Star Wars világát megelevenítő floridai álomszálloda hamarosan bezárja kapuit. A Disney World hatalmas összegeket elemésztő luxusüdülője szeptember 28. és 30. között várja utolsó vendégeit, majd végleg lakat kerül az elképesztő komplexumra. 

A Disney saját honlapján tette közzé a rajongók számára szomorú hírt, amelyben a vállalat háláját fejezi ki azoknak a munkatársaknak, kreatívoknak, akik megelevenítették a Star Wars: Galactic Starcruiser káprázatos világát. A következő hónapokban a Disney csapatának célja, hogy maradandó élményeket nyújtson az utolsó hónapok vendégeinek is.

A szálloda kérészéletű vállalkozás volt, az első vendégeket csupán 2022 tavaszán tudta fogadni, így még a kétéves kort sem élte meg a komplexum. Pedig rengeteg pénzt ellocsoltak erre a filmes díszletnek is beillő helyre, az extravagáns szálloda a Csillagok háborúja Halcyon csillaghajójának stílusát kapta meg, csupa aprólékos részletekkel, interaktív eseményekkel, témavacsorákkal és két éjszakán át tartó pörgős szórakozással.

A Los Angeles Times újságírója Todd Martens ül az egyik szobában a megnyitó után. A két nap tulajdonképpen interaktív játék volt két főre 1,7 millióért, de kevesen tudtak rászánni ennyit erre a jelmezes bulira. (Fotó: Allen J. Schaben / Los Angeles Times - Getty Images)

A Los Angeles Times újságírója Todd Martens ül az egyik szobában a megnyitó után. A két nap tulajdonképpen interaktív játék volt két főre 1,7 millióért, de kevesen tudtak rászánni ennyit erre a jelmezes bulira. (Fotó: Allen J. Schaben / Los Angeles Times – Getty Images)

Erről álmodhat minden vérbeli Star Wars-rajongó, azonban akadt egy igen húsba, vagyis inkább pénztárcába vágó probléma ezzel a szolgáltatással. A megcélzott közönségnek túl drága volt a két éjszakás szórakozás: 1,7 millió forintba került a foglalás két főre, három felnőtt és egy gyerek esetén pedig 2 millió forint volt a belépés ára. 

Kozmikus sör és földöntúli tánc (Allen J. Schaben / Los Angeles Times/Getty Images)

Kozmikus sör és földöntúli tánc (Allen J. Schaben / Los Angeles Times/Getty Images)

A millimosok java viszont nem vágyik ilyen élményre, nekik inkább a földi luxussal csábító ötcsillagos hotelek érnek meg ennyit, a nehéz gazdasági helyzet pedig több területen költségcsökkentésre kényszerítette a Disney-t is, a vezetőség pedig beruházások, fejlesztések leállítása mellett a veszteséges hotel bezárásával is spórol.