Magic Fehér Patrik 2023. 05. 23.

Elviszik a Közel-Keletre az európai luxusvonatot

Szeretnék meghonosítani az Egyesült Arab Emírségekben is a vonatozást mint luxusélményt, ebben a helyieknek az Orient Expresszt tervező cég is besegít majd.

Nincs megállás az Egyesült Arab Emírségekben, ha szórakoztatásról és új attrakciók bevezetéséről, meghonosításáról van szó. Az Arab-öböl dúsgazdag országában a következő nagyobb projekt a vonatozás lehet, természetesen abból is a prémiumminőségű, az élményt előtérbe helyező változat.

Az ország nemzeti vasúttársasága, az Etihad Rail a legjobb eredmény érdekében össze is fogott az olasz Arsenale Grouppal, azzal a céggel, amely a neves európai luxusvonat, az Orient Expressz legújabb kocsijait, illetve az új Orient Expressz-témájú olaszországi hoteljeit is tervezik.

Elviszik a Közel-Keletre az európai luxusvonatot Elviszik a Közel-Keletre az európai luxusvonatot

A vasúttársaság kifejezte, az újdonsággal céljuk az, hogy a régióban egyedülálló luxusvonatos élményt kínáljanak, ezzel csábítva további turistákat magukhoz. “Mindemellett megmutathatjuk az ország változatos örökségét és szépségét a látogatóknak” – fogalmazott Shadi Malak, az Etihad Rail vezérigazgatója.

Elviszik a Közel-Keletre az európai luxusvonatot Elviszik a Közel-Keletre az európai luxusvonatot

Az Arsenale a hivatalos információk szerint 15 Orient Expressz-stílusú kocsit épít az Etihad Rail számára. Nem ez lesz az első projektjük a Közel-Keleten: korábban már nyilvánossá vált, hogy Szaúd-Arábiában is részt vesznek egy vonatos projektben. A Dream of the Desert Rijádtól Al-Qurayyatig húzódó vonalán az első járatok 2025-ben indulnak majd, vonatonként 15 kocsival és 40 luxuskabinnal, melyekben aludni is lehet. Az út 2-3 napon át tarthat majd, menet közben pedig világörökségi helyszínek mellett is elrobog majd a luxusvonat.

Elviszik a Közel-Keletre az európai luxusvonatot

Forrás: Caterer Middle East
Kép(ek) forrása: Arsenale Group