Magic Fehér Patrik 2023. 05. 25.

Éles stoplisok születtek az Adidas és a Prada együttműködéséből

Kissé váratlan területen, a focisták stoplisainak a világában alkotott közöset az Adidas és a Prada. A sportszergyártó és a luxusdivatmárka cipői éles meccseken is bemutatkoznak majd népszerű futballisták lábain.

A focicipőknél a funkció és a kényelem mindenek előtt áll, de ez nem jelenti azt, hogy kinézetük csakis unalmas lehet. Elég körbenézni a világ futballpályáin: a szivárvány minden színe feltűnik a játékosok lábain (feltéve, ha nem mondja azt a klubvezetés, hogy csak a fekete jöhet szóba).

Ezzel együtt is meglepő, hogy az Adidas a Pradával fogott össze: az olasz divatmárkától messzebb nem is állhatna a sport, a kifinomult luxus jellemző a brandre. A közös pont egyedül az anyaghasználatban jelenik meg, gondolhatná elsőre az ember, ugyanis a stoplisok, illetve a Prada termékei is főleg bőrből készülnek.

6 fotó megtekintése

Valahogy mégis szót értett egymással a két fél, és Prada-stílusban újraértelmezték az Adidas focicipőit, a Predator Accuracyt, a Copa Pure-t és az X Crazyfastot. A végeredmény minden esetben egy egyszínű (fekete, fehér vagy szürke) lábbeli lett, melyet a Prada vörös jegye, a Linea Rossa egészít ki és tesz teljessé. Az nem is kérdés, hogy az együttműködés keretein belül különös gondot fordítottak az anyaghasználatra, a legjobb minőségű bőranyagok felhasználásával készültek a cipőt.

Divatbemutatókon is szerepelhetne ez a focicipő

Gondolhatnánk, hogy egy ilyen műgonddal összerakott cipőt kár lenne szétrúgni a pályán. Az Adidas viszont nem viccel, és mindhárom említett modellt beveti majd élesben is. Ebben a márka által támogatott focisták lesznek partnereik: az FC Barcelona játékosa, Pedri a Predator Accuracyt nyúzza majd, az AS Romából Paulo Dybala lábára a Copa Pure kerülhet, míg Rafael Leão (AC Milan) X Crazyfasttal a lábán lőheti a gólokat.

Divatbemutatókon is szerepelhetne ez a focicipő

A férfi és női kivitelben is készülő cipőket egyébként bárki megveheti május 25-étől a márkák platformjain. A készlet véges, egy pár cipő ára átszámítva kb. 200 ezer forint.

Forrás: Adidas