Magic Fehér Patrik 2023. 05. 25.

Hihetetlen dolog történt Federerrel

Ha nem maga Roger Federer számolt volna be az esetről, nem hittük volna el a történetet.

Roger Federer a tenisz korszakos legendája: a sportág nevének hallatán az ő neve az egyik első, ami eszébe juthat az embereknek a Földön, természetesen teljes joggal. A 20-szoros Grand Slam-győztes tavaly vonult vissza a profi sporttól, arcát két évtizednyi játékot követően nehéz ennyi idő alatt elfelejteni, főleg, ha valaki azért nagyjából követi a sportéletet.

Valakinek mégis sikerült ez a “bravúr”. Erről maga a svájci exjátékos számolt be egy kedd esti kérdezz tőlem bármit-esemény keretein belül a Twitteren. Federertől valaki azt kérte, mesélje el az első vicces sztoriját arról, amikor összetévesztették valakivel.

Egyszer egy Forma-1-es futamon történt ez. Egy srác megkérdezte: “készíthetek önnel egy képet, Nadal úr?”. Elmondtam neki, hogy én nem Nadal vagyok. Bocsánatot kért és elment anélkül, hogy képet kért volna

– írta a közösségi oldalon Federer.

Emberünknek tehát rémlett, hogy az az ember, akihez odalép, egy teniszlegenda, az viszont nem jutott eszébe, hogy pontosan kiről is van szó. Pedig nem lehet azt mondani, hogy Federer és Rafael Nadal annyira hasonlítanának egymásra:

Csak tisztázásképpen: balra Rafael Nadal, jobbra Roger Federer (Kép: Julian Finney/Getty Images for Laver Cup)

Csak tisztázásképpen: balra Rafael Nadal, jobbra Roger Federer (Kép: Julian Finney/Getty Images for Laver Cup)

Federer neve kapcsán nem először merül fel, hogy összekeverik valakivel egy Forma-1-es hétvégén. A 2023-as Miami Nagydíjon konkrétan a közvetítés rendezőcsapata hibázott egy nagyot, amikor James Marsden színészről gondolták azt, hogy ő a híres teniszező.

Forrás: Twitter
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Clive Mason/Formula 1/Getty Images