Magic Fehér Patrik 2023. 05. 29.

Szexivé tették a jógaórát, alig lehet bejutni

Olyan helyszínre vitték a tevékenységet, melynek köszönhetően egyedülálló élménnyel gazdagodnak a résztvevők. Meg is lett az eredménye, alig lehet bejutni a jógaórákra.

A hindu vallásból indult jóga mára a magára odafigyelő nyugati ember életmódjának is részévé vált, egyfajta testi-lelki egészségmegőrző gyakorlatsorként tekintenek rá a legtöbben. Egyfajta sikk is lett a jógázás, melynek immár van olyan változata is, melynél aligha lehet magasabb szinten űzni a folyamatot – és ezt most szó szerint is érthetjük.

Egy luxus-fitneszcég, az Equinox ugyanis összefogott a New York Edge-dzsel, a bolygó nyugati felének legmagasabb szabadtéri kilátójával, és elkezdtek élményszámba menő jógaórákat tartani a metropolisz felett, a 100. emelet magasságában. A 360 fokos panorámát nyújtó, 344 magasan fekvő teraszon hetente egyszer tartanak jógaórákat a nyár során, egy alkalommal két szakaszra lehet befizetni. A képre kattintva galéria nyílik!

10 fotó megtekintése

Óriási húzással tették vonzóvá a jógát

A beugró nem is túl drága az amerikai fizetésekhez képest: 60 dollárért (kb. 20 ezer forintért) cserébe 15 perc szabad nézelődés után 45 percet jógázhat a reggeli órákban, az ébredező város felett. Jógamatracot nem is kell vinni a résztvevőknek, azt a helyszín biztosítja, csak a folyadékról kell gondoskodnia a jógázóknak.

Óriási húzással tették vonzóvá a jógát

A program az eddigi tapasztalatok alapján rendkívül népszerű, pillanatok alatt elkapkodják a jegyeket. Vélhetően ez lesz a sorsa a júniusra szóló belépőknek is: a kilátó oldalán meghirdetett órák 7-én, 14-én, 21-én és 28-án reggel fél 7-kor kezdődnek, a második óra időpontjait kizárólag az Equinox előfizetőinek hirdetik meg.

Forrás: New York Edge
Kép(ek) forrása: Alexi Rosenfeld/Getty Images