Magic Fehér Patrik 2023. 06. 06.

Mesterséges felhőkkel hűsíti vendégeit egy luxushotel

Naponta ötször felhőtakaróba burkolózik egy japán luxushotel kertje ezen a nyáron. A mesterségesen előállított jelenség nemcsak látványos, de felüdülést is kínál a vendégeknek.

A ködbe vagy felhőbe burkolózó táj mindig szép, azonban megfelelő körülmények is kellenek ahhoz, hogy ilyet lásson az ember. Fontos szerepet játszik a környezet, a levegő tisztasága, a napszak és a páratartalom is abban, hogy létrejöjjön egy ilyen természeti csoda.

A tokiói Hotel Chinzanso azonban ezen a nyáron napszaktól függetlenül, sőt, egy napon belül többször is meg tudja mutatni ezt vendégeinek. A japán luxusszálloda új, Felhőtenger nevű látványossága napi ötször tekinthető meg a hotelt körülvevő erdős-kertes részén, ahová olyan fúvókákat dugtak el, melyek beindításával imitálhatóak a talajszintre süllyedő felhők.

Mesterséges felhőkkel hűsíti vendégeit egy luxushotel

Mindezt július 18. és szeptember 3. között tekinthetik meg az idén 70 éves szálloda vendégei, akik kora reggel egyszer, illetve késő este kétszer a szokásosnál is nagyobb felhőshow-t kapnak pénzükért a másik öt “ködösítésen” felül. A vízpáraspriccelés nemcsak látványos, de hűsíti is a környezetet és az embert, már ezért is érdemes lehet megtekinteni az attrakciót. Az ötcsillagos szállodában egy éjszaka alsó hangon 130 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül, de 600 ezres magasságokig is kúszhat ez a választott lakosztálytól függően.

A felhőtémára egyébként annyira ráment a hotel, hogy étlapjukra még egy felhős desszert is került: először megversenyeztették a szálloda séfjeit, kié a témának megfelelő legjobb alkotás. Így rukkoltak elő egy 900 jenért (2200 forintért) kínált olasz stílusú krémes citromos édességgel, melynek a rizslisztes piskóta mellett ricotta, csoki, szárított gyümölcsök és pisztácia a fő összetevői.

Mesterséges felhőkkel hűsíti vendégeit egy luxushotel

Forrás: prtimes.jp