Magic Fehér Patrik 2023. 06. 22.

Álommeló kutyaimádóknak, komoly fizetéssel

Egyszerűnek tűnő munkáért sokmilliós fizetést kínál egy milliárdos család: kutyadadust keresnek, aki teljes munkaidejét a házi kedvenceknek szenteli.

Különleges álláshirdetést kapott fel nemrég az internet: kutyadadust keres egy cég, évi 100 ezer fontos, átszámítva közel 43 millió forintos fizetésért. Az óriási pénzért cserébe persze kicsit többet várnak el egyszerű kutyasétáltatásnál, a rövid leírás már jóval többet elárul:

Visszatérő kliensünk kivételes és nagy tapasztalattal rendelkező kutyadadust keres, hogy csúcskategóriás törődést nyújtson két szeretett kutyájának. Olyasvalakit keresnek, aki a területén a legjobbak közé tartozik, és aki biztosítja a kutyák jólétét, boldogságát és biztonságát” – írja LinkedIn-en George Ralph Dunn, egy háztartásimunkaerő-közvetítő iroda munkatársa.

A visszatérő kliensről annyit lehet tudni, hogy egy amerikai milliárdos család, akik az Egyesült Királyságban élnek, tehát biztosra lehet venni, hogy lesz fedezet a kiemelkedő fizetésre. Az állás népszerűnek is bizonyult, egy hét alatt 400 jelentkezés érkezett, ami nem csoda, hisz – ahogy a munkatárs is fogalmazott – ekkora fizetés még az állatorvosok körében is ritkaságnak számít.

Álommeló kutyaimádóknak, komoly fizetéssel

A kutyadadus feladatai közé tartozna többek között a négylábúak gyógyszereinek adagolása, fuvarozása az állatorvoshoz, valamint egy olyan gyakorlatsor kialakítása is, mellyel megmarad a kutyák jelenlegi edzettségi szintje.

Az nem derült ki, hogy milyen fajtájúak a kutyák, a családról sem lehet több részletet tudni, a munkával kapcsolatban viszont ismert még, hogy nem hagyományos műszakokban kell dolgoznia a kutyadadusnak: simán lehet, hogy esténként, hétvégenként kell rendelkezésre állnia, vagy akkor, amikor a család elutazik nyaralni. Mindemellett fontos szempont még a diszkréció: érzékeny információkat még csak véletlenül sem szabad elkotyognia a dolgozónak.

Forrás: LinkedIn, New York Post
Kép(ek) forrása: Getty Images