Magic Fehér Patrik 2023. 07. 02.

Istenekhez méltó a világ legnagyobb pezsgőspalackja

Egy ember meg sem tudja emelni azt a palackot, melynek tartalmával ezer pezsgőspoharat is meg lehet tölteni.

Egy méter magas, 72,5 kiló és Zeusnak hívják – nem egy elhízott görög kisgyerekről van szó, hanem Amerika első számú pezsgőgyártójának, a Luc Belaire-nek az újdonságáról. A cég szerint legújabb italuk a világ legnagyobb kiszerelésű pezsgője a maga 45 literes űrtartalmával, mely 60 hagyományos palack pezsgőnek, vagy ezer pohárnyinak felel meg.

Megalkotásakor a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy az italt megfelelően be tudják csomagolni. 45 liter pezsgőben komoly nyomás uralkodik, a Luc Belaire szerint hárommillió buborék található ekkora mennyiségű italban. A palack nem is üvegből, hanem homokfúvott acélból készült, melyet nyomástesztnek is alávetettek, végleges formáját pedig repülőmérnökök segítségével határozták meg.

A Zeusból egy-egy rosé, illetve egy luxe cuvée változat készült, melyeket egy ideig biztosan nem adnak el, ugyanis körbeturnézzák a világot a készítő szerint. Mozgatni amúgy sem egyszerű az italt: tömege miatt három ember kell ahhoz, hogy kitöltsenek belőle egy pohárral.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Luc Belaire (@officialbelaire) által megosztott bejegyzés

Forrás: Luc Belaire
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Illusztráció: Getty Images