Magic Fehér Patrik 2023. 07. 06.

Több száz millió forintnyi méregdrága bort loptak el

Rendkívül értékes borokat lovasítottak meg egy Los Angeles-i üzletből, a kár óriási.

Rendkívül fájó tud lenni, ha az ember hirtelen elveszti mindazt, amit hosszú éveken, netán egy egész életen keresztül építgetett. Nem egyszerű most Nazmul Haque élete sem, aki egy Los Angeles-i, ritka borokat forgalmazó üzlet tulajdonosa. A Lincoln Fine Wines üzletéből ezúttal a nyitvatartási időn kívül vittek el bort, nem is keveset:

600 ezer dollár (211 millió forint) értékben vitt el értékes és ritka italokat a boltból egy tolvaj, egyetlen éjszaka alatt.

Az ismeretlen tettes szombat éjjel hajnali fél egykor egy lyukat vágott az üzlet tetejére, majd a pincékhez ment, ahol a kínálat csúcsát tárolták. A tolvaj négy órát tölthetett benn, ezalatt kis túlzással kiválogathatta a legjobb borokat is, mielőtt szedte a sátorfáját. Minden bor, amit elvitt az ember, a nevesebbek közé tartozott: a legolcsóbbak is dollárban kifejezve háromjegyű összegbe kerültek, a legdrágább eltűnt palack pedig 4500 dollár (1,5 millió forint) volt.

“Évekig tartott, mire felépítettem a gyűjteményem” – fogalmazott az üzlet tulajdonosa. “10-15 évnyi munkát egy éjszaka alatt elveszteni pusztító. Nem tudom, hogy ebből érzelmileg kilábalok-e” – tette hozzá, kiegészítve azzal, hogy a készlet 60 százaléka tűnt el.

Forrás: Los Angeles Times
Kép(ek) forrása: Getty Images