Magic Fehér Patrik 2023. 09. 11.

Sosem felejti el 7. születésnapját a szerencsés kislány

Saját magát lepte meg ajándékkal az ünneplő kislány azzal, hogy gyémántot talált egy parkban.

Nemrég bemutattuk nektek az amerikai Arkansas államban található Crater of Diamonds State Parkot, mely arról híres, hogy tele van gyémánttal, és szabad a vásár: aki talál valamit, ingyen és bérmentve hazaviheti, sőt, le is mérik neki azt a helyszínen.

Csak a meggazdagodás reménye miatt persze nem feltétlenül érdemes Arkansas-ba költözni, az egykori vulkáni kráter területén fekvő parkban a legtöbb drágakő mérete a körömpiszoknál is kisebb. Időnként persze azért ki lehet fogni kisebb-nagyobb darabokat.

Így járt Aspen Brown is, aki a hetedik szülinapját ünnepelte apukájával és nagymamájával szeptember elsején a területen. A kislánynak sikerült megkoronáznia napját azzal, hogy

talált egy 2,95 karátos aranybarna gyémántot.

Kép: Arkansas State Parks

Kép: Arkansas State Parks

Mindezt apja elmondása szerint úgy tette, hogy a lánynak már melege lett, így leült egy kőre megpihenni. A következő pillanatban azonban már fel is pattant, azt kiabálva, hogy talált egy drágakövet. A gyémánt értéke egyelőre nem ismert.

Aspen zöldborsónyi méretű gyémántja az idei második legnagyobb, a 2023-as rekordot egy 3,29 karátos példány tartja. Idén eddig 563 gyémántot regisztráltak a látogatók, ezek össztömege meghaladja a 89 karátot.

Forrás: Arkansas State Parks, CNN
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images