Magic Fehér Patrik 2023. 09. 27.

Megépítették Shrek mocsárházát, te is beköltözhetsz

Nem kérdés, megszületett az utóbbi idők egyik legjobb halloweeni akciója: az Airbnb meghív valakit Shrek élethű mocsárházába, ahol eltölthet egy teljes hétvégét, ráadásul ingyen!

Durva belegondolni, de a Shrek első része idén már 23 éves. A zöld ogre kalandjait bemutató, jelenleg négy filmből álló sorozat a 90-es években született generáció egyik alapművének mondható, népszerűségét pedig jól bizonyítja, hogy tervezgetik az ötödik részt Hollywoodban, valamint Európát járja egy Shrek Rave nevű, elég népszerű, korábban Budapesten is megforduló bulisorozat, ahol a film dalaira lehet bulizni – az igazi rajongók beöltöznek a film valamelyik karakterének is.

Ebből a szempontból biztosan jó helyre tenyerelt az Airbnb: a szállásközvetítő cég egy az egyben megépítette Shrek lakhelyét, középen a jellegzetes fatörzs alakú házzal. A Skót-felföld hegyei között, mindentől távol húzódó (épp, mint a mesében) épület tökéletesen alkalmas arra, hogy embereket szállásoljanak el benne, minden érdeklődő azonban nem juthat be ide.

A képre kattintva galéria nyílik!

10 fotó megtekintése

A “faház” csak egyszer nyitja ki kapuit jelenlegi állás szerint, mégpedig a halloweenhoz legközelebbi hétvégén, október 27. és 29. között, és csak egy szerencsésnek, aki magával vihet valakit. A kétéjszakás kalandért pénzt nem kér az Airbnb, csupán egy űrlapot kell kitöltenie a jelentkezőknek – a felület október 13-án nyílik meg. Arról nincs még infó, hogy mikor, de a nyertest sorsolni fogják, és a szerencsésnek magának kell megoldania a helyszínre jutást.

Megépítették Shrek mocsárházát, te is beköltözhetsz

Az élmény a leírtak alapján abszolút autentikus és mesebeli lesz: a házban nincs is például fürdőszoba, a WC ugyanúgy kint található, mint a mesében. Gyakorlatilag egy remek hétvégét kínál a ház a világ zajától távol, ahol az embernek legfeljebb egy tüzet kell gyújtania, mely mellé leülhet és mély beszélgetésbe elegyedhet partnerével, vagy relaxálhat a fülzsír-gyertyák fénye mellett.

Forrás: Airbnb
Kép(ek) forrása: Alix McIntosh