Magic FIRSTCLASS 2023. 09. 28.

Ezekbe a városokba repülnek legszívesebben a fiatalok

Kiderült, hová utaznak legszívesebben a fiatalok. Meglepő módon egy EU-n kívüli város lett a győztes, ami különösen népszerű az Y generáció tagjai körében.

Az Y generáció fiatalabbjai egészen másként és másért utaznak, mint ugyanezen generáció idősebb tagjai. A Kiwi.com felmérése alapján az oldalon keresztül jegyet foglaló magyarok 40 százaléka az Y generáció tagja, 57 százalékuk az appon keresztül vesz repülőjegyet. Egy átlagos jegyár idén 142 euró (56 ezer forint) volt. Idén szeptemberig a legtöbben Londonba vettek repülőjegyet, amit Barcelona, Milánó, Róma, majd Berlin követnek.

A régióban vizsgált országok Y generációsai szintén Londont részesítik előnyben, de nálunk Katalónia fővárosa különösen népszerű. Budapestnek sincs oka szégyenkezésre, hiszen világszinten a 17. legnépszerűbb.

Ezekbe a városokba repülnek legszívesebben a fiatalok

Míg a 26-33 évesek 33 százaléka tombolna koncerten, addig a 34 és 42 év köztiek közül csak minden ötödik vágyik bulizásra, amikor külföldre megy, és sokkal szívesebben ülnének egy idegen város kávézójának a teraszán könyvvel a kezükben. A napozás, strandolás egyértelműen boldogságot okoz e generáció tagjainak is, a fiatalabbak inkább értékelik ezt.

Minden második 26-33 éves magyar választott már azért nagyon korai vagy kései indulást, érkezést, hogy olcsóbban repülhessen. Az idősek picit már kényelmesebbek, de azért még körükben is számottevő (43%) ez az arány.

Kép(ek) forrása: Getty Images